MApN a postat spre dezbatere Normele metodologice de aplicare a Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari. Vezi propunerile (document)

Ministerul Apărării Naționale a publicat pe site, conform prevederilor Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, proiectul de Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în Ministerul Apărării Naționale a prevederilor Legii nr.270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Structurile din M.Ap.N. implicate în procesul de elaborare a proiectului de ordin au urmărit corelarea prevederilor actelor normative specifice în vigoare privind asigurarea capacităţii de luptă a Armatei României, optimizarea timpului și a costurilor aferente procesului de recrutare şi de selecţie a candidaţilor și crearea condiţiilor pentru realizarea unui nivel de pregătire cât mai apropiat de cel al personalului militar în activitate.

Pentru anul 2017, sunt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofiţeri, maiştri militari/subofiţeri şi gradaţi/soldaţi. Criteriile de recrutare vor conține bareme medicale, psihologice și de pregătire fizică, iar diferențierea pe categorii de personal, arme şi specialităţi militare se va face în funcție de nivelul studiilor absolvite.

Responsabilitatea recrutării candidaților va fi a centrelor militare, iar selecția se va face la sediile structurilor militare beneficiare de către o comisie stabilită la nivel de judeţ/sector şi constă în parcurgerea unor probe psihologice şi fizice. Candidaţii declaraţi „Admis” în urma parcurgerii probelor de selecţie efectuează examinarea medicală în unităţile din reţeaua sanitară a Ministerului Apărării Naţionale.

Raporturile de serviciu între rezerviştii voluntari şi instituţia militară se stabilesc pe bază de contract, care se încheie între cel în cauză şi comandantul/şeful structurii militare în care urmează să-şi desfăşoare activitatea, în calitate de reprezentant al M.Ap.N.

În modelul de contract pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, prezentat în Anexa nr. 1 a nornelor, sunt detaliate toate drepturile celor care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în această formă.

Citeşte şi: 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Despre Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani. Ce spune președintele AMVVD Constanța

14 Oct 2021 2455

ZIUA LIVE. Statutul militarilor veterani și al veteranilor în România. Cât de mult îi ocrotește statul

12 Oct 2021 2872

O noua victorie mare a Ligii Militarilor Profesioniști! Proiectul de lege privind statutul SGP a fost votat favorabil

14 May 2020 2297

Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, aprobat

11 Feb 2020 3580

Eveniment organizat de Ordinul Militarilor Veterani din Teatrele de Operații la Casa de Cultura din Agigea

24 Dec 2019 2015

Vești bune pentru militari. Proiect de act normativ pentru modificarea legii privind statutul soldaților și gradaților profesioniști. Ce prevede proiectul (document)

09 Nov 2018 5960

Pe masa senatorilor Despre avansarea în grad a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, vârsta de pensionare, concediul paternal. Şi altele

02 Nov 2018 6642

Despre drepturile militarilor, ale urmaşilor SGP, promovare în carieră Întâlnire la MApN între delegaţia LMP şi ministrul Mihai Fifor (galerie foto)

01 Nov 2018 5142

Stelian Ion, deputat USR - „Ce ironie! Să fii bătut de un jandarm fără motiv şi să trebuiască să pui bani pentru a-i plăti acestuia un apărător!“ Ce spune Gruparea de Jandarmi Mobilă (document)

07 Sep 2018 2955

Constanța. Reuniunea a două asociații militare partenere Obiective-plata orelor suplimentare, compensații pentru chirie, statutul cadrelor militare etc

02 Apr 2017 8083

Interviu online cu Dan Albu, preşedintele Ligii Militarilor Profesionişti Legea salarizării şi Statutul cadrelor militare ar rezolva principalele probleme ale Corpului SGP

10 Feb 2017 23204

Întâlnire cu iz electoral între ministrul Apărării şi rezerviştii militari din Constanţa

10 Nov 2014 3086