Marcel Opriş, şeful STS Securitatea cibernetică este (mai ales) problema statului!

Şeful STS, Marcel Opriş, a declarat azi la un seminar pe teme de securitate informatică, că dacă ar avea o "putere perversă" sau i s-ar asigura un mandat de imunitate, ar distruge tot mediul electronic al "aleşilor", care nu au conştientizat încă importanţa siguranţei cibernetice.
 
"Eu, dacă aş avea o putere din asta perversă sau mi-aţi asigura un mandat de imunitate, primul lucru - aş distruge tot mediul electronic tuturor aleşilor noştri. Simplu ca bună ziua. În fiecare zi îl deranjezi. Şi îi demonstrez cât de util este să fii sigur", a adăugat Opriş.
 
Acesta a povestit că la un sondaj în Suedia, când oamenii au fost întrebaţi a cui e sarcina ca ei să fie siguri de internet şi internetul să fie sigur, peste 90% au răspuns că asta e problema statului. "Statul nu poate fi absolvit de problema asta. Nu poate fi absolvit de răspunderea asta", a mai spus Opriş.
 
Anterior, Sorin Encuţescu, consilier de stat al primului-ministru, afirmase că România s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizând sistemul financiar bancar şi instituţiile publice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.