Maşini învăluite în fumul tobei de eşapament, pe Autostrada Soarelui (video)

Maşinile cu motor diesel riscă să dispară de pe şosele. Franţa şi Norvegia sunt doar două dintre statele care au ajuns la concluzia că autovehiculele pe motorină sunt mai poluante decât cele cu motor pe benzină. Autorităţile de la Paris au mers şi mai departe. Astfel, maşinile pe motorină vor circula alternativ, în funcţie de numărul de înmatriculare, o măsură care aminteşte de anii comunismului din România.

Nu ştim ce fel de motor au cele două maşini din filmuleţele noastre, însă cei doi şoferi „poluatori” au fost surprinşi astăzi pe autostrada Soarelui, direcţia Constanţa – Bucureşti.

Consiliul American pentru Economisirea Eficientă a Energiei (ACEEE) a emis şi în acest an Cartea Verde, un adevărat manual pentru protecţia mediului. În fiecare an, ACEEE testează vehiculele şi le oferă un "scor verde" în funcţie de impactul lor asupra mediului înconjurător.
 
"Scorul verde" este calculat în funcţie de autonomie şi emisiile de gaze, factori care influenţează categoric încălzirea globală. Cartea Verde include şi un top al celor mai poluante 12 automobile din lume. Cum era de aşteptat maşinile americane domină acest clasament.
 
Iată clasamentul întocmit de ACEEE:
 
1. Dodge Ram SRT-10
2. Lamborghini Murcielago
3. Bentley Arnage
4. Dodge Durango 4.7 V8 4WD
5. Dodge Ram 1500 4.7 V8 4WD
6. Maybach 57S

7. Hummer H2
8. Ferrari 599 GTB Fiorano
9. Ford F-250 Super Duty 5.4 V8 4WD

10. GMC Yukon XL 2500 4WD
11. Volkswagen Touareg V8
12. Chevrolet Suburban 2500 4WD
 
 Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.