Măsuri pentru simplificarea procedurii de înmatriculare a mașinilor

Guvernul a adoptat un set de măsuri pentru simplificarea procedurilor şi reducerea eforturilor oamenilor de procurare a unor documente, dar şi consolidării procesului de digitalizare la nivelul administraţiei publice centrale.
 
Una dintre acestea se referp la procedura de înmatriculare a maşinii. Astfel, în situația procedurii de înmatriculare auto, se introduce posibilitatea plăţii într-un cont unic a tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare şi provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, precum şi contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere, notează capital.ro.   
 
Majoritatea măsurilor din pachet de fapt răspund sugestiilor primite din partea cetăţenilor prin intermediul platformei online de consultare publică „maisimplu.gov.ro”.
 
Astfel, multe dintre solicitările venite se refereau la plata taxelor online pentru cât mai multe categorii de taxe şi impozite, reducerea numărului de taxe şi hârtii, precum şi a numărului de copii de pe cartea de identitate, a copiilor legalizate solicitate cetăţeanului în relaţia cu administraţia publică, precum şi recunoaşterea documentelor emise în format electronic cu semnătură electronică.
 
De asemenea, printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul a introdus o serie de noutăţi pentru reducerea birocraţiei, simplificarea şi digitalizarea procedurii de reducere a documentelor.
 
Citește și: Măsuri pentru debirocratizare! Se dorește transmiterea cazierului judiciar între instituții
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.