Meleşcanu "Traian Băsescu riscă sancţiunile impuse de lege"

Teodor Meleşcanu, candidat independent în contextul alegerilor prezidenţiale şi fost şef SIE, a declarat că preşedintele Traian Băsescu este primul preşedinte de după 1989 care a solicitat serviciilor secrete lista ofiţerilor acoperiţi.

Fostul şef SIE a menţionat că şeful statului a încălcat legea atunci când a făcut această solicitare invocând articolul 10 din Legea serviciilor secrete numărul 1/1998 potrivit căruia "sursele de informare, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni|.

"Am avut două posibilităţi: să respect legea sau să nu o respect", a spus Meleşcanu cu privire la solicitarea lui Traian Băsescu, care potrivit fostului şef SIE a încălcat legea atunci când a cerut lista ofiţerilor acoperiţi.

"Traian Băsescu riscă sancţiunile impuse de lege", a mai spus Meleşcanu.

Cu privire la Ponta, care potrivirt afirmaţiilor făcute de şeful statului a fost ofiţer acoperit pe vremea când era procuror, Meleşcanu a răspuns: Nu pot să confirm, nici să infirm. M-aş face vinovat de săvârşirea unei infracţiuni".

Fostul şef SIE a mărturisit că începând cu anul 2004 magistraţilor şi procurorilor le-a fost interzis să fie ofiţeri sub acoperire, "ceea ce dovedeşte că au fost anumite preocupări faţă de acest fenomen şi că într-adevăr au fost anumite probleme".

Meleşcanu a mai afirmat că singura chestiune care va trebi clarificata legal este ca presedintele a afirmat ca are copii dupa documente transmise de SIE, lucru care este interzis.

Fostul şef SIE a dat asigurări că nu este niciun ofiter acoperit in acest moment in Guvern şi nu se afla niciun ofiter acoperit actual, printre candidaţi.

Orice ofiter de informatii externe, la plecarea din serviciu, semneaza un angajament prin care se obliga sa nu-si deconspire fostii colegi, nici sediile, timp de 30 de ani, a mai spus Meleşcanu.
 
Amintim că Traian Băsescu a spus luni la Realitatea TV că: "Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 - 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE".

"Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 - 2001 a fost OFIȚER ACOPERIT al SIE", a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV - See more at: http://www.b365.ro/traian-basescu-victor-ponta-ofiter-acoperit-sie-victor-ponta-ofiter-acoperit-ponta-ofiter-acoperit_216853.html#sthash.sWLyDzL2.dpuf "Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 - 2001 a fost OFIȚER ACOPERIT al SIE", a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV - See more at: http://www.b365.ro/traian-basescu-victor-ponta-ofiter-acoperit-sie-victor-ponta-ofiter-acoperit-ponta-ofiter-acoperit_216853.html#sthash.sWLyDzL2.dpuf

De menţionat că spre finalul discursului său, Meleşcanu a afirmat că "vrea să construiască o Românie în care preşedintele şi premierul să nu se certe în fiecare zi şi ceea ce s-a văzut aseară să nu se mai repete niciodată "

"Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 - 2001 a fost OFIȚER ACOPERIT al SIE", a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV - See more at: http://www.b365.ro/traian-basescu-victor-ponta-ofiter-acoperit-sie-victor-ponta-ofiter-acoperit-ponta-ofiter-acoperit_216853.html#sthash.sWLyDzL2.dpuf

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teodor Meleşcanu "Nu am fost niciodată ofiţer acoperit"

18 Oct 2014 2024

Un fost şef SIE susţine că Traian Băsescu putea să intre în posesia listei cu ofiţerii acoperiţi

14 Oct 2014 1879

Un român s-a alăturat grupării teroriste Stat Islamic

02 Oct 2014 1885

Alegeri prezidenţiale 2014 Teodor Meleşcanu candidează la preşedinţie

22 Sep 2014 2805