Membrii reţelei de proxeneţi destructurate de DIICOT află mâine dacă rămân în arest

 
Magistraţii Tribunalului Constanţa vor decide, mâine, dacă prelungesc mandatele de arestare preventivă în dosarul în care Valentin Olimpiu Fatacher, Răzvan Marian Lavric, Emanuel Toma, Marian Grous, Claudiu Nicușor Vlăescu sunt cercetaţi pentru proxenetism.

Ei au fost arestaţi preventiv în luna mai. Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Constanţa a dispus, atunci, arestarea preventivă a inculpaţilor Valentin Olimpiu Fatacher, Răzvan Marian Lavric, Emanuel Toma, Adrian Ștefan Cușa, Marian Grous, Claudiu Nicușor Vlăescu și Petre Boca, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Magistraţii au luat măsura controlului judiciar, tot atunci, pe o perioadă de 60 de zile faţă de Emilia Gabriela Bodea, Vasile Costea, Anghel Vancea, Vasile Butacu, Ștefan Chelariu, Lucian Dumitru, Ionuţ Cărăescu, Vasile Iulius Ghiţulete, Ion Ciprian Părăeala, Mircea Părăeală și Georgian Ștefan Dicianu. 
 
Procurorii spun că, din 2012, suspecţii au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Franţei de către 32 de persoane de sex feminin, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi. Cercetările oamenilor legii au scos la iveală faptul că membrii grupului infracţional racolau clienţii prin postarea de anunţuri însoţite de fotografii ale tinerelor pe site-uri de profil, accesibile în Franţa. Ancheta a relevat faptul că fetele care practicau prostituţia pe teritoriul francez au expediat regulat membrilor grupului infracţional sume importante de bani obţinute din aceste activităţi, prin servicii de transfer rapid, suma totală ridicându-se la peste 4.000.000 de euro.
 
Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză, au fost găsite şi ridicate echipamente electronice şi medii de stocare a datelor, produse pirotehnice, droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive, sumele de 11.230 de euro, 33.900 de lei, precum şi 12 autoturisme. Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc percheziţii şi pe teritoriul Franţei, sincronizate şi coordonate de către Eurojust şi Europol. La sediul DIICOT Constanţa au fost aduse, marţi seară, în vederea audierii, 36 de persoane, însă doar 18 au fost reţinute, pentru 24 de ore. Ieri, cei reţinuţi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că Nicuşor Claudiu Vlăescu a fost judecat, alături de renumitul Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, pentru operaţiunea eşuată denumită generic „jaful secolului“. Organele de anchetă au susţinut că cei în cauză urmăreau sustragerea de bijuterii şi bunuri din depozitele Sevda, în valoare de aproximativ un milion de euro. Operaţiunea a fost dejucată, suspecţii au ajuns după gratii, iar Vlăescu a fost condamnat la patru ani de detenţie.

Citeşte şi

Percheziţii coordonate de Eurojust şi Europol. 18 persoane, duse la arestare de procurorii DIICOT Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru minore, traficate de o reţea de proxeneţi din Constanţa

04 Apr 2015 4326