Membrii Societăţii de Cultură Macedo-Română, îndureraţi de moartea lui Virgil Coman

Aseară, lansarea romanului istoric „La marginea Imperiului – Origini” a fost marcată de un eveniment tragic. Managerul Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Constanţa, Virgil Coman, a murit, în urma unui stop cardio-respirator. Avea 43 de ani.

Mesajele de condoleanţe au curs de aseară. Şi membrii Societatăţii de Cultură Macedo-Română, condusă de Ion Caramitru, şi din care făcea parte şi Virgil Coman, au transmis un mesaj.

„Membrii Societăţii de Cultură Macedo-Română anunţă, cu profundă tristeţe, trecerea în nefiinţă a colegului nostru, Virgil Coman, membru al Comitetului de conducere, director al Direcţiei Arhivelor din Judeţul Constanţa. Istoric consacrat, autor al mai multor cărţi, studii, articole despre Dobrogea şi comunităţile de aromâni şi meglenoromâni din ţară şi Balcani, Virgil Coman pleacă mult prea devreme dintre noi, pentru lumea academică reprezentând o imensă pierdere. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul membrilor Societăţii de Cultură Macedo-Română.




Citeşte şi: In memoriam. Virgil Coman a murit! Era născut de Ajunul Crăciunului. A murit în Ajunul Schimbării la Față a Domnului​

UPDATE13. Panică la o lansare de carte. A murit directorul Serviciului Judeţean al Arhivelor Constanţa, Virgil Coman (galerie foto)

Trupul lui Virgil Coman va fi depus, azi, la Catedrala "Sf. Ap. Petru şi Pavel". Slujba de înmormântare, oficiată de ÎPS Teodosie​

Arhiepiscopia Tomisului, în urma decesului care a zguduit Constanţa- „Dumnezeu l-a aflat și chemat pe Virgil Coman în timpul lucrului său”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.