Mesajul lui Klaus Iohannis în urma decesului lui Shimon Peres

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis președintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, un mesaj de condoleanțe, în urma trecerii în nefiinţă a Preşedintelui Shimon Peres.

„Shimon Peres va rămâne în amintirea noastră şi a întregii umanităţi ca una dintre personalitățile lumii pentru care nu există comparații, un lider cu adevărat vizionar, prin întreaga sa activitate politică de Prim-ministru și Președinte al Israelului, părinte fondator al statului Israel, luptător neobosit pentru o soluţie durabilă în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevărat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profundă încredere în umanitate şi progres. În România, ne vom aminti mereu de prietenia sa sinceră şi profundă faţă de poporul român, Shimon Peres fiind primul președinte israelian care a vizitat țara noastră în anul 2010”, se arată în mesajul Președintelui României. 

Președintele Klaus Iohannis va participa vineri, la funeraliile fostului Președinte al Statului Israel, Shimon Peres, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale. 

De asemenea, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că va participa la funeraliile naționale ale lui Shimon Peres, care vor avea loc în Israel.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune fostul preşedinte Traian Băsescu despre mutarea ambasadei României la Ierusalim

27 May 2018 2042

Klaus Iohannis, la Ierusalim, la funeraliile fostului președinte Shimon Peres

30 Sep 2016 1757

Președintele României participă la funeraliile lui Shimon Peres

30 Sep 2016 1794

Shimon Peres, fostul președinte al Israelului, a încetat din viață

28 Sep 2016 2089

Shimon Peres se zbate „între viață și moarte“

27 Sep 2016 1500

Shimon Peres, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, spitalizat pentru o aritmie

24 Jan 2016 1721