Mesajul tineretului liberal din Constanța pentru studenți

După cum am anunţat, astăzi, în Piața Ovidiu din Constanța, universitățile publice din municipiu au dat startul unui nou an universitar.

La festivitatea de deschidere, alături de studenți și profesori, au fost prezenți vicepreședintele TNL Maria Gabriela Horga, lector la Universitatea Ovidius, președintele Organizației municipale TNL Constanța, consilierul local Cristina Văsii,  președintele Filialei TNL Constanța, consilierul județean Bogdan Bola, consilierii locali Victor Constantin și Costin Avătavului, președintele Clubului Studențesc Liberal Constanța Anamaria Drăguțel, precum și Andreea Bugescu, Ionuț Enescu și Cristian Decu, reprezentanți ai CSL Constanța.

Tinerii liberali se arată îngrijorați de inadecvarea pregătirii profesionale cu piața muncii și de dificultățile pe care le întâmpină absolvenții după terminarea studiilor.

„În România, tinerilor le este din ce în ce mai greu să își găsească un loc de muncă conform specializării lor. În prezent, 5% dintre șomerii României sunt absolvenți de studii superioare și din păcate această cifră este în creștere de la an la an. Pentru a stopa acest fenomen și pentru a încuraja angajatorii să dea o șansă noii generații, avem nevoie în primul rând de o corelare a sistemului educațional cu ofertele pe piața muncii și de măsuri economice liberale cum sunt scăderea fiscalității pe muncă sau adoptarea de facilități pentru firmele care angajează tineri debutanți”, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

Vicepreședintele TNL Maria Gabriela Horga subliniază faptul că educația este un vector de dezvoltare social – economică.

 

„Statisticile ne spun că pentru fiecare an de studii absolvit, tinerii își cresc veniturile salariale cu 8-9% și își reduc riscul de șomaj cu 8%. De aceea, mi se pare foarte important ca cei care se gândesc să abandoneze facultatea sau care nu își dau licența să înțeleagă că lipsa unei cariere este o vulnerabilitate”, susține vicepreședintele TNL. 



Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 943

Tinerii liberali constănțeni i-au avut invitați la ,,Cafeneaua Liberală" pe deputații Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu

05 Dec 2023 768

Proiectul pentru protecția copiilor în mediul online, promovat de femeile liberale din județul Constanța

31 Oct 2023 820

Averea și interesele Tiberiu Cojan a fost ales președintele Tineretului Național Liberal Constanța. Cine face parte din Biroul Județean? (DOCUMENTE)

08 Oct 2023 1547

Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța -„Am recomandat tinerilor să fie cea mai bună variantă a lor"

17 Sep 2023 898

Reprezentanții PNL Constanța, prezenți la Școala de Vară a Tineretului Național Liberal de la Neptun (VIDEO)

15 Sep 2023 1430

,,Cafeneaua liberală”, un proiect lansat de TNL Constanța

13 Apr 2023 1813

Dragoș Frâncu ales președintele TNL municipiul Constanţa

05 Mar 2023 1463

UPDATE Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, prezent la Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal din stațiunea Venus (DOCUMENTE)

09 Sep 2022 2080

Tinerii liberali din municipiul Constanța și-au ales noua conducere

17 Mar 2022 3624

Noul șef al Gărzii de Mediu este fiul unui primar PNL

20 Sep 2021 2915

Constanța, „Capitala Tineretului din România” TNL Constanța felicită echipa care a manageriat proiectul #CometoSEAus

29 Oct 2019 2378

Acțiune de strângere de semnături organizată de PNL Constanța în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă comuna Horia

10 Jun 2019 2265

Filiala TNL Constanța serbează Ziua Copilului! (galerie foto)

01 Jun 2019 1821

TNL Constanţa stă cu chirie în Peninsulă. Ianina Petcu, mama lui Răducu Mazăre, fondatoarea SRL-ului care deţine imobilul! Şi CJC a fost chiriaş!

16 Jan 2019 10310