Meșteșugarii tradiționali din România, pe cale de dispariție din cauza târgurilor și a taxelor mari

Meșteșugarii tradiționali din România, fie că fac parte din etnia romă sau nu, sunt pe cale de dispariție, mai ales din cauza taxelor mari care se percep la târgurile organizate de autoritățile locale, atrage atenția președintele Asociației „Liga Meșteșugarilor Tradiționali Romi”, Ion Constantin.
 
Argintarii romi au făcut o demonstrație publică, astăzi, la Sighișoara, în cadrul ProEtnica, cel mai mare festival interetnic din România, care reunește reprezentanți ai tuturor minorităților recunoscute din țară.

„An de an venim la festivalul de la Sighișoara, unde ne prezentăm cu bijuterii confecționate manual. La noi, asta e tradiția din moși strămoși. La noi, copilul de la cinci ani pune mâna pe ciocan și lucrează, asta e tradiția noastră, a romilor argintari. În fiecare zi, avem noi bijuterii pe care le lucrăm din metale prețioase și neprețioase", a declarat, pentru Agerpres, Ion Constantin.

El s-a declarat, însă, destul de pesimist în ceea ce privește viitorul meșteșugarilor, fie ei romi sau majoritari.





Sursă: Agerpres
Sursă foto: clubulfoto.com
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A 95-a aniversare a Zilei Internaţionale a Cooperaţiei, sărbătorită la Eforie sub semnul sustenabilităţii (galerie foto)

02 Jul 2016 2700