Migraţia controlată la Marea Neagră Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanţa şi-a evaluat activitatea pe primul trimestru

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanţa şi-au evaluat activitatea desfăşurată în primul trimestru al anului 2015.
 
Astfel, de la începutul anului 2015, Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanţa a desfăşurat, în colaborare cu structuri ale poliţiei de frontieră, două acţiuni de mare amploare, în cadrul cărora au fost depistaţi 78 de cetăţeni străini intraţi ilegal pe teritoriul ţării noastre, persoane care ulterior depistării au solicitat o formă de protecţie internaţională în România.
 
În evidenţele serviciului se află înregistraţi 6284 cetăţeni Non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, proveniţi din 112 ţări ale lumii. Cei mai mulţi cetăţeni străini aflaţi în judeţul Constanţa, provin din Turcia, Siria, Israel, Nigeria şi Rep.Moldova .
 
În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost depuse spre avizare un numărde 155 de invitaţii, dintre care 130 au fost aprobate, 3 respinse, celelalte rămânând în curs de soluţionare.
 
De asemenea, au fost primite 110 cereripentru emiterea de avizelor de muncă, pentru lucrători angajaţi sau detaşaţi, fiind eliberate 105 avize de munca, 5 solicitări fiind respinse.
 
În aceeaşi perioadă au fost primite 688 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau permanentă, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România, schimbarea reşedinţei, cereri de reîntregire a familiei, invitaţii etc. dintre care  595 au fost depusede cetăţeni ai statelor terţe şi 93 de cetăţeni ai spaţiului UE şi SEE şi au fost emise 688 documente care atestă rezidenţa pe teritoriul României.
 
Totdată, a fost revocat dreptul de şedere pentru 1 cetăţean dintr-un stat terţ, care nu mai îndeplinea condiţiile care au stat la baza eliberării documentului de rezidenţă.
 
În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României, a muncii nedeclarate şi a actelor care pot aduce atingere siguranţei publice, în trimestrul I 2015, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Constanţa au depistat, cu şedere ilegală în România, un număr de 78 de cetăţeni străini, dintre care 4 au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României. Totodată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, fiind aplicate amenzi în suma totală de 12.200 lei .
 

Au fost îndepărtate de pe teritoriul ţării noastre, prin emiterea de decizii de returnare, un număr de 39 de persoane iar în 5 cazuri s-a dispus şi măsura interzicerii intrării în România pe perioade între 3  luni şi 4 ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.