“Ministru pentru o zi”, la MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit, astăzi, la sediul  MApN, cu Cezar-Dumitru Roşu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi, câştigătorul proiectului "Ministru pentru o zi" al Consiliului Naţional al Elevilor.
Ministrul Duşa l-a felicitat pe elev pentru calitatea răspunsurilor date la chestionarul care l-a calificat pentru funcţia de „ministru pentru o zi” şi şi-a exprimat speranţa că această zi va reprezenta pentru Cezar Roşu un reper important în alegerea carierei.
Prima inspecţie a „ministrului pentru o zi” a fost la sediul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, unde a fost întâmpinat de comandantul unităţii, care i-a prezentat misiunile specifice. De asemenea, militarii au efectuat un exerciţiu demonstrativ cu tema “Plutonul de infanterie în executarea unui punct de control trafic”, după care au luat masa împreună.
La Academia Tehnică Militară, al doilea obiectiv vizitat astăzi, Cezar-Dumitru Roşu a fost întâmpinat de rectorul instituţiei militare şi de profesori, care i-au prezentat oferta educaţională şi modul de pregătire a instituţiei pentru începerea noului an universitar. Au fost vizitate Aula Magna, sălile senatului, biblioteca, Capela Militară, baza sportivă, laboratorul de armament automat, laboratoarele “Cyber Defence” şi “Sisteme integrate de comunicaţii”. Totodată, „ministrul pentru o zi” s-a întâlnit şi a schimbat impresii cu studenţii din anul I.
Proiectul s-a finalizat la Biroul social media al MApN unde Cezar-Dumitru Roşu a interacţionat în direct cu prietenii paginii de Facebook a instituţiei şi a răspuns la întrebări, aceştia fiind curioşi de experienţa pe care a avut-o ca “ministru pentru o zi”.
Scopul evenimentului “ministru pentru o zi” este de a înlătura barierele de comunicare dintre elevi şi mediul decizional şi conştientizarea responsabilităţilor unui lider cu atribuţii la nivel naţional. Proiectul se realizează în parteneriat cu Consiliul Naţional al Elevilor, for consultativ în cadrul sistemului educaţional.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 267

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 738

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 286

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 231

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 228

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 494

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 731

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 477

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 307

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 789

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 654

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 441

MApNMinistrul apărării naționale, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 260

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sloven la București

11 Apr 2024 263

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

09 Apr 2024 342