Grapini în conflict cu asociaţiile de turism A fost anulată participarea României la Târgul de Turism de la Munchen

Maria Grapini, ministrul Turismului, a refuzat participarea României la Târgul de Turism de la Munchen, deşi iniţial firmele de turism au fost anunţate că vor fi prezente la târg. În ultimul moment, banii necesari pentru participarea României la târg nu au mai fost alocaţi. Decizia Ministerului Turismului a stârnit însă revolta Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Maria Grapini a comentat faptul că „nu este relevant să cheltuim bani ca cinci firme să se ducă să ocupe un stand, care analizându-le nici nu au în obiectul de activitate profilul târgului".
„Există un ordin cu 60 de târguri dat de fostul ministru, dar fiecare târg se analizează şi se dă un aviz. La acest târg n-a existat niciun calcul care să justifice participarea. Pentru fiecare târg trebuie să existe o opţiune. Firmele ştiau de cele 60 de târguri şi trebuiau să se înscrie în ianuarie, dar firmele s-au înscris alaltăieri", a mai declarat Maria Grapini la România TV.

„Eu am dat în scris explicaţia pentru anularea acestui târg şi regret că trebuie să-mi pierd timpul ca să explic un lucru care nu se înţelege de o oarecare doamna Martin care vrea să dicteze în Minister", a continuat ministrul Turismului.

 „Dacă doamna Corina Martin era obişnuită să dicteze în Minister, trebuie să înţeleagă că parteneriatul public-privat se face făcând fiecare parte treaba lui", a subliniat ministrul Grapini.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a trimis o scrisoare către Ministerul Turismului pentru a exprima nemulţumirea membrilor asociaţiilor de turism cu privire la anularea participării la târg.

„Noua ni s-a comunicat participarea la acest târg şi cinci firme s-au înscris. Membrii care trebuiau să participe la târg şi-au luat bilete de avion, au plătit hoteluri, broşuri şi cataloage în limba germană. Săptămâna trecută am fost anunţaţi că nu mai participăm la acest târg", a declarat la România TV, Corina Martin.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Mișcare surpriză“ în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată cu suspendare, la Mangalia!

17 Apr 2024 460

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 534

Un fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman s-a stins din viață. „Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România“

14 Apr 2024 1353

Ce obligații i-a stabilit Judecătoria Mangalia Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției – închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunităţii (MINUTĂ)

12 Apr 2024 568

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 688

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 627

Protest la Penitenciarul Poarta Albă-Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 974

#citeșteDobrogea Postul de Ramadan al elevilor Seminarului Musulman din Medgidia în 1942

09 Apr 2024 1128

VIDEO Judecătoria Mangalia amână pentru luna mai latura civilă a accidentului Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

09 Apr 2024 420

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 492

Economistul Ilie Șerbănescu s-a stins din viață. Fostul ministru avea 81 de ani

08 Apr 2024 645

Premierul României, Marcel Ciolacu „În cei 20 de ani de la aderarea la NATO, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil”

07 Apr 2024 480

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 705

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 546

MEInfofrmare presa intalnire ministru - federatii sindicale educatie

02 Apr 2024 170