Mormântul părintelui Arsenie Boca va fi protejat cu o construcție din lemn

 
Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara, va fi protejat de o construcție din lemn sub forma unui baldachin, porțile acestuia urmând să fie închise pe timpul nopții, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu. El consideră "regretabil" gestul bărbatului care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca: "Ar trebui să ne purtăm cu bună cuviință la mormântul părintelui Arsenie, suntem într-un loc sfânt, un loc special. Nu întâmplător vin atâția oameni să se închine la mormântul părintelui Arsenie. Oamenii aceștia sunt mânați de o anumită trăire lăuntrică și sigur se manifestă ca atare".
Reprezentantul Episcopiei Devei și Hunedoarei a explicat că fapta bărbatului din Maramureș s-a produs într-un timp scurt, de un sfert de oră, acesta fiind surprins, în timpul rondului obișnuit efectuat vineri noaptea, de personalul care are grijă de Mănăstirea Prislop și, implicit, de mormântul părintelui Arsenie Boca.
Vă reamintim că azi noapte un bărbat de 45 de ani, din județul Maramureș, a fost profanat mormântul părintelui Boca. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.