Moscheea de la București va fi construită, în ciuda protestelor!

 
Moscheea de la București va fi construită, pentru „oferă mai multe garanții de securitate”. Informaţia a fost şoptită jurnaliştilor de surse din Administrația Prezidențială.

"Momentul este prost din cauza contextului privind imigranții și terorismul", au afirmat sursele citate.

 
Potrivit acestora, în 2004 fostul premier turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului său român de la acea dată Adrian Năstase un teren pentru construirea unei moschei. Năstase a fost de acord, însă i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, menționează sursele de la Cotroceni.
 

"Biserica Ortodoxă Română nu a primit foarte bine ideea unei biserici românești la Istanbul și a propus construirea unui lăcaș mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj", au arătat sursele citate.

 
După acest moment, autoritățile turce și-au dat acordul pentru construirea unei biserici și au identificat șase terenuri necentrale în Istanbul pentru ridicarea ei, însă autoritățile române nu au ales locul.
 
Sursele citate reamintesc că, în 2011, fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit și el cu Erdogan și și-a dat acordul cu privire la construirea moscheii la București, iar în 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotărârea prin care a fost alocat un teren în zona Romexpo pentru construirea moscheii.
 

"Băsescu știa foarte bine ce înseamnă un angajament în numele statului", au afirmat sursele din Administrația Prezidențială.

 
În 23 martie, în contextul vizitei pe care Klaus Iohannis a efectuat-o în Turcia, președintele Erdogan a afirmat că ridicarea unei moschei la București ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări". La rândul său, Iohannis a confirmat că se lucrează la documentația pentru obținerea autorizațiilor necesare.
 

"S-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție. Chestiunea e de competența primăriei", a spus Iohannis.


Vă amintim că anul trecut, pe terenul de pe Bulevardul Expoziţiei, unde se va construi moscheea, un bărbat a îngropat doi purceluşi de lapte congelaţi, pe care i-a cumpărat dintr-un supermarket. Mai mult decât atât, protestatarul a adus şi şase purceluşi vii.
 
După ce i-a vopsit în culorile tricolorului, i-a lăsat pe terenul pe care se va construi moscheea. Gestul său a stârnit reacţii atât în mediul online, cât şi în rândul slujitorilor lui Allah din judeţul Constanţa.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Roman indignat

31 Mar, 2016 11:46

Deci, chiar nu conteaza deloc vrerea noastra, a majoritatii romanilor. Mare pacat! S-ar putea sa regretsm amarnic si asta cat de curand.

Articole asemanatoare

Cum va arăta Moscheea ce va fi construită în Bucureşti

19 May 2017 2489

Patriarhia explică de ce nu se opune construirii marii moschei. Despre proiect. În județul Constanța este cea mai veche moschee

02 Jan 2017 4601

Știripesurse.ro Pădure de cruci pe terenul mega-moscheii de la București. Un sobor de preoți le-a sfințit (video)

15 Sep 2015 2366

biziday.ro Anti anti-moschee

21 Jul 2015 3124

Patriarhia primește un teren în Istanbul, la schimb pentru moscheea din Bucureşti

16 Jul 2015 3637

Muftiul Murat spune că moscheea din Bucureşti nu va fi cea mai mare din Europa

14 Jul 2015 1741

Muftiul Iusuf Muurat îi răspunde lui Traian Băsescu „România nu va deveni centru al islamului. Declaraţiile induc în eroare cetăţenii români“

07 Jul 2015 3595