Mulți văd, puțini pricep Google și politicile de confidențialitate

Google a fost de acord să-i informeze mai bine pe utilizatorii motorului său de căutare cu privire la modul în care sunt întrebuințate informațiile lor cu caracter personal, în urma unei investigații derulate de organismul britanic pentru reglementarea protecției datelor, Information Commissioner's Office (ICO), transmite, vineri, Reuters, agenție de știri preluată de Agerpres.
 
Investigația derulată de ICO a ajuns la concluzia că politica de confidențialitate a Google este prea vagă. Pornind de aici, ICO a solicitat Google să reglementeze această situație până la data de 30 iunie și să continue eforturile de transparentizare a modului în care sunt folosite informațiile cu caracter personal ale utilizatorilor în următorii doi ani.
 
Această investigație a avut drept obiect politica de confidențialitate implementată de Google în martie 2012, ce a fost rezultată din îmbinarea a aproximativ 70 de politici de confidențialitate existente și canalizează informațiile adunate de la utilizatorii diferitelor servicii oferite de Google, fie că este vorba de YouTube, Gmail sau de rețeaua de socializare Google+.
 
Organisme similare din Spania și din Franța au amendat Google cu 900.000 de euro și respectiv cu 150.000 de euro din același motiv al lipsei de transparență — amenzi infime pentru un colos financiar de talia Google, companie care înregistra în 2013 un venit anual de 55,52 de miliarde de dolari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.