NATO Anchetă asupra unor false acuzații de viol

Parchetul lituanian a anunțat vineri deschiderea unei anchete asupra răspândirii unor false acuzații privind un presupus viol care ar fi fost comis de soldați germani de curând desfășurați de NATO în această țară baltică, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Ancheta a fost demarată ca urmare a unui e-mail, calificat drept fals de poliția lituaniană, trimis în această săptămână președintelui Parlamentului și poliției și care afirma că bărbați care vorbeau în germană, în uniformă, au violat o minoră în apropierea unei cazarme din centrul țării.

„Informația a fost verificată și astăzi vedem că infracțiunea nu a avut loc", a declarat pentru AFP Darius Valkavicius, procurorul-șef al regiunii centrale Kaunas, responsabil cu ancheta, adăugând că "e-mailul a fost trimis dintr-o țară din afara UE".

Ministerul lituanian al Apărării a declarat vineri că respectivele acuzații erau complet false.

„Este o provocare îndreptată împotriva eforturilor NATO de a crește securitatea pe flancul său estic", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Vita Ramanauskaite, potrivit căreia miniștrii Apărării lituanian și german au discutat subiectul în cursul săptămânii.

Câteva sute de soldați germani au sosit în această lună în Lituania în cadrul batalionului multinațional al NATO, unul din cele patru pe care alianța le desfășoară pe flancul său estic cu scopul de a descuraja Rusia.

Fără să citeze în mod specific acest incident, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a avertizat vineri în privința falselor știri "ce minează credibilitatea instituțiilor democratice".

NATO și țările UE au acuzat recent în mai multe rânduri Rusia de lansarea unor campanii de dezinformare pentru influențarea politicii locale, acuzații dezmințite de Moscova.


Sursa foto: Gulliver/GettyImages

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 492

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 593

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 266

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 418

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sloven la București

11 Apr 2024 273

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 10 aprilie 2024

10 Apr 2024 303

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 453

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

09 Apr 2024 356

Știri Constanța 20 de ani de la aderarea României la NATO, celebrați la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 388

MAE7 aprilie – celebrarea Zilei NATO în România

08 Apr 2024 299

Ziua NATO, sărbătorită de Brigada 9 Mecanizată Mărășești

07 Apr 2024 458

Premierul României, Marcel Ciolacu „În cei 20 de ani de la aderarea la NATO, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil”

07 Apr 2024 516

Președintele României, Klaus Iohannis România - un veritabil pilon de securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre şi pe Flancul Estic

07 Apr 2024 444

MApNMinistrul apărării naționale, la Conferința internațională „Black Sea Maritime Forum”

05 Apr 2024 520

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 471