Negocierile de pace de la Minsk s-au încheiat fără un acord

Negocierile de pace organizate la Minsk între emisarii Kievului şi separatiştii proruşi, în prezenţa reprezentanţilor OSCE şi ai Moscovei, s-au încheiat fără un acord, după aproape patru ore de discuţii, informează Antena3.ro.

Negocierile de pace au vizat încheierea unui acord de încetare a focului cu caracter "coercitiv" în estul separatist al Ucrainei, pe fondul unei intensificări a violenţelor soldate cu moartea a 15 militari ucraineni.
 
Separatiştii au ameninţat că, în cazul eşecului negocierilor, îşi vor extinde ofensiva "până la eliberarea totală a regiunilor Doneţk şi Lugansk", din care o mare parte este controlată de Guvernul de la Kiev.

Un oficial militar separatist, Eduard Basurin, a afirmat la rândul său că rebelii au "încercuit" forţele ucrainene, respectiv 8.000 de persoane în total, prezente la Debalţeve.

Uniunea Europeană a crescut în această săptămână presiunea asupra Rusiei, prelungind cu şase luni sancţiunile adoptate în martie împotriva unor personalităţi separatiste proruse şi ruse şi extinzând lista neagră cu persoanele vizate de îngheţarea averilor şi interdicţia de călătorie în UE.

Acuzată că înarmează rebeliunea din estul Ucrainei şi că a mobilizat trupe în această zonă, Rusia dezminte orice implicare în conflictul soldat cu peste 5.000 de morţi în nouă luni şi se prezintă ca unul dintre mediatori.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Negocieri pentru un armistiţiu ratatRusia, Ucraina, Franţa şi Germania, din nou la masa tratativelor

25 Feb 2015 1205

ONU va vota o rezoluție în sprijinul acordului Minsk 2

14 Feb 2015 1520

Negocierile de la Minsk s-au încheiat după 14 ore

12 Feb 2015 1506

Memorandum pentru pace, la Kiev

20 Sep 2014 1375

Chişinău-Publika.md Separatiștii din estul Ucrainei sunt gata să rămână parte a ţării

02 Sep 2014 1634