Newssky Ce minunăţii mai scoate la licitaţie eBay

Administraţia site-ului eBay îşi cere scuze că a scos la licitaţie obiecte personale ale deţinuţilor din închisorile naziste.

Reacţia a venit după ce site-ul a scos la licitaţie o uniformă găsită în Canada, de un bărbat din Ucraina, pe nume Viktor Kempf. Aceasta ar fi aparţinut unui brutar deţinut la închisoarea din Auschwitz, care ar fi murit pe câmp. Suma de la care urma să pornească licitaţia a fost de 11.300 lire.

Potrivit news.sky.com, bărbatul ar fi vândut un obiect similar anul trecut, pentru care a încasat 18.000$.

Oficialii site-ului au declarat că nu vor să facă vânzări doar de dragul banilor, pentru că e vorba de o perioadă groaznică pe care nimeni nu ar trebui să o uite.
Articolele au fost scoase de pe site, în semn de respect faţă familiile care au avut membri decedaţi în închisorile naziste.

Alte articole personale ale deţinuţilor, printre care pantofi sau periuţe de dinţi au fost scoase din listele Ebay. Printre obiectele ajunse spre vânzare pe site, a fost şi o listă originală a lui Oskar Schindler cu evrei deţinuţi. Aceasta a fost retrasă de pe site în luna iulie fără a fi vândută.

Sursa: News sky

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Celebrul chitarist Kurt Cobain, al trupei Nirvana, ar fi împlinit 50 de ani. Una din chitarele sale a fost scoasă la vânzare pe eBay

19 Feb 2017 2564

Echipament militar furat din SUA, vândut în România

07 Oct 2016 3004