Noaptea Muzeelor, marcată de proteste

 
Locuitorii întregii țări s-au obișnuit să colinde o dată pe an muzeele noaptea. Acest eveniment cultural s-a dovedit de-a lungul timpului a fi unul dintre cele mai populare. Anul acesta însă Noaptea Muzeelor ce se va desfăşura sâmbătă, 16 mai, va fi marcată de un protest al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, potrivit romanialibera.ro.

Astfel, în Noaptea Muzeelor câte o piesă valoroasă din instituţiile muzeale care se vor alătura acestui protest va fi acoperită. Acest protest are scopul de a atrage atenţia publicului şi autorităţilor asupra situaţiei dramatice în care se află muzeele României.

Totodată, protestul ce va avea loc  este o consecinţă a unui fenomen dramatic, a faptului că în  ultimii zece ani, peste 110 sedii unde funcţionează muzee de tot felul şi zeci de mii de piese din colecţiile mai multor astfel de instituţii au fost deja retrocedate sau sunt în curs de retrocedare, după cum a declarat Dragoş Neamu, directorul executiv al RNMR, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti.



Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noaptea Muzeelor 2017 şi proteste Angajaţi ai MINAC participă la „plimbarea“ din faţa Ministerului Culturii. Nu au primit bani pentru şantierele arheologice şi au salarii mici

20 May 2017 4711