Noul BMW X6, fără rival

BMW X6 este un model de succes al bavarezilor. Prima generaţie, lansată în urmă cu şase ani, a înregistrat vânzări globale de 250.000 de unităţi, impresionant pentru un model cu un preţ piperat care a fost criticat în nenumărate rânduri pentru designul său. Pe piaţa locală, numai anul trecut, au fost înmatriculate 96 de unităţi, conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. A doua generaţie a modelului X6 a fost dezvăluită la Salonul auto de la Paris din toamna anului trecut şi a ajuns în ţară în luna decembrie, informează capital.ro.

Privit de la distanţă, noul BMW X6 pare similiar cu predecesorul său, însă de aproape se remarcă o nouă grilă a radiatorului, prize de aer frontale şi laterale şi linii mai sportive. La interior, primul lucru pe care îl observi este poziţia înaltă pe care o ai la volan, dar şi cât de spaţios este noul X6. De îndată ce te apropii de automobil, cheia, care se află în buzunar, este recunoscută în mod automat. De asemenea, haionul se deschide şi se închide printr-o simplă mişcare scurtă şi precisă a piciorului sub bara de protecţie spate, relatează capital.ro.

La interior, materialele folosite sunt dintre cele mai pretenţioase - piele Nappa, lemn de stejar, aluminiu etc. Spaţiile de stocare sunt suficiente, iar în portbagaj (580 litri) au loc bagajele unei familii numeroase.

Noul X6 este disponibil în cinci versiuni. Nemţii au reuşit cu a doua generaţie X6 să reducă consumul mediu mixt cu 22% datorită tehnologiei BMW TwinPower Turbo, transmisiei sport Steptronic cu opt trepte (disponibilă standard) şi a numeroaselor tehnologii EfficientDynamics. În ceea ce priveşte consumul, cel oficial este de 6,6 litri/100 km în regim mixt şi 7,2 litri/100 km în mediul urban. Pe şosea, există trei moduri de rulare: Comfort, Eco Pro şi Sport. Atunci când porneşti motorul, te afli în modul Comfort, iar instrumentele de bord au culoarea clasică, în timp ce în modul Eco Pro, totul se colorează în albastru. Modul Sport este uşor de recunoscut după afişajele în roşu, dar şi după sunetul motorului, care deodată sună mai nervos şi este pregătit să atace ca un taur în arenă, notează capital.ro

La drum lung, este util pilotul automat care menţine constantă viteza selectată, precum şi distanţa faţă de automobilul din faţă. Astfel, poţi seta viteza de 130 km/h pe autostradă, iar dacă automobilul din faţă frânează, nu trebuie să îţi faci griji pentru că pilotul automat apreciază automat distanţa şi frânează în consecinţă, fără ca tu să mai apeşi vreo pedală. În oraş, noul X6 menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de maşina din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă, dacă este nevoie, relatează capital.ro.



Potrivit aceleiași surse, pentru noul model al bavarezilor sunt disponibile zeci de dotări opţionale. Printre cele care merită menţionate se numără sistemul de camere video cu perspectivă panoramică care oferă imagine la 360° a automobilului, sistemul de sunet Bang & Olufsen format din 16 difuzoare care produc 1.200 de waţi şi, nu în ultimul rând, sistemul de asistare la parcare complet automat. Versiunea standard a modelului BMW X6 M50d costă 92.628 de euro, însă dacă adaugi şi dotările opţionale, preţul trece uşor de 120.000 de euro.

Sursa: capital.ro
Sursa foto: capital.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bancul zilei! Întâmplare din trafic în plină iarnă

04 Jan 2022 1541

Focuri de armă și un tânăr călcat de un BMW X6 în fața clubului EGO din Mamaia. Dosarul, amânat pentru luna mai (video)

09 Apr 2020 3016

Constanţa. Bolid de lux semnalat ca fiind furat din Marea Britanie, confiscat de poliţiştii de frontieră

06 Jun 2018 3138

UPDATE. Accident rutier între Năvodari și Lumina. Un BMW X6 a intrat într-un sens giratoriu. Al doilea incident în aceeași zonă într-o săptămână. Șoferul era băut (galerie foto-video)

09 Oct 2017 18247

Cu ce avere debutează în CJ Constanța Pesedistul Mircea Pintilie face naveta cu un BMW-X6 (document)

26 Jul 2016 3464

Super bolid de lux, implicat într-un accident la intersecţia străzilor Mihai Viteazu cu Călăraşi (galerie foto+video)

04 May 2016 7916

Anul trecut era protagonistul unei depășiri periculoase. Un sibian amendat de polițiștii din Constanța că a parcat...în mare (video)

02 May 2016 4444

O adolescentă de 14 ani a furat cheile BMW-ului X6 al părinţilor şi... s-a oprit în şanţ!

30 Mar 2016 2361

UPDATE. Accident grav. Fiul fostului ministru Silaghi a intrat cu bolidul în copac. Avea permis de o săptămână

29 Nov 2015 3083

Autoturism de lux, căutat în Elveţia, descoperit în Constanţa

12 Sep 2015 1719

Un autoturism marca BMW seria X6, implicat Accident spectaculos la Năvodari

22 May 2015 2624