ISU Constanţa„Nu tremur la cutremur“

În urmă cu 38 ani, în seara zilei de 4 martie 1977, în zona Vrancea, s-a produs un puternic seism, cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, care a afectat mai multe judeţe din România. Urmările au fost devastatoare, la nivelul întregii ţări înregistându-se circa 11.300 de răniţi şi aproximativ 35.000 de locuinţe prăbuşite.



Pentru a preveni urmările dezastruoase ale cutremurelor, Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat, la începutul acestui an, Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”, cu scopul de a informa corect cetăţenii cu privire la modalităţile prin care se pot proteja în cazul unui seism.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, încă de la începutul lansării campaniei naţionale „Nu tremur la cutremur”, s-au desfăşurat acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă în rândul cetăţenilor.



Astăzi, o dată cu împlinirea a 38 ani de la cutremurul din ’77, reprezentanţi ai ISU Constanţa au fost alături de elevii Şcolii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir” şi preşcolarii Grădiniţei „Amicii” din municipiul Constanţa.

În acest sens, atât elevilor, cât şi cadrelor didactice le-au fost aduse la cunoştinţă informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.



Tot în cadrul acestei întâlniri, pompierii militari le-au prezentat copiilor aspecte care privesc modul de acţiune şi reacţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, fiindu-le înmânate materiale informative, în vederea prevenirii producerii evenimentelor negative, precum şi menţinerii unui grad ridicat de siguranţă în rândul acestora.

Concomitent, la nivelul unui complex comercial din municipiul Constanţa au fost distribuite flyere şi broşuri informative pentru a nu tremura la cutremur şi au fost prezentate reguli de comportare şi măsuri de protecţie în caz de cutremur atât înainte, pe timpul cutremurului, cât şi după ce mişcarea seismică a trecut.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.