O aplicaţie populară riscă să fie interzisă

Una dintre cele mai populare aplicaţii de pe telefonul mobil riscă să fie interzisă. Aplicaţia este acuzată că încalcă legea Uniunii Europene în ceea ce priveşte protecţia datelor. Membrul socialist din Parlamentul European din partea Belgiei, Marc Tarabella, spune că aplicaţia Tinder şi-a indus în eroare intenţionat utilizatorii despre ce face cu datele după ce aceştia intră pe aplicaţie, potrivit yoda.ro.
 

Când intri pe site, compania poate face ce vrea cu datele tale: să le arate, să le vândă oricum, sau chiar să le modifice. Solicităm o investigaţie şi ca Tinder să respecte legea şi drepturile a milioane de utilizatori”, transmite Marc Tarabella într-un comunicat, citat de yoda.ro.
 


Tinder susţine că are utilizatori din 196 de ţări din lume. Aplicaţia folosită pentru întâlniri a reuşit peste zece miliarde de match-uri de la lansare, adică atunci când ambii utilizatori îşi dau like.

Experţii în securitate au confirmat dezvăluirile lui Tarabella. Dacă este pornită o investigaţie, Tinder riscă să fie interzisă de UE, menţionează sursa citată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Utilizatorii aplicaţiei Tinder vor putea să consulte cazierul judiciar al posibililor parteneri. "Trebuie să ştim dacă ne punem, potenţial, siguranţa în pericol"

10 Mar 2022 1067

Escrocul de pe Tinder a fost găsit în România! Cum şi-a convins victima să-și vândă apartamentul pentru a se muta în Africa

17 Feb 2022 2475