O dronă putea provoca o catastrofă aeriană pe aeroportul Heathrow (video)

Un avion de tip lung-curier a fost foarte aproape de o coliziune cu o dronă, în luna iulie a anului trecut, pe aeroportul londonez Heathrow, potrivit unui raport dezvăluit de Sunday Times, relatează AFP, preluată de Mediafax.
 
Incidentul s-a produs între o dronă şi un Airbus A320, un avion care poate transporta până la 180 de pasageri, pe 22 iulie 2013, la o altitudine de 213 metri, potrivit unor fragmente dintr-un raport, publicate azi.
 
Sunday Times precizează că un raport oficial complet va fi publicat vineri, în timp ce îngrijorările legate de potenţiale coliziuni între drone, pe care oricine le poate cumpăra, şi avioane care asigură zboruri comerciale se intensifică.
 
Dronele au un succes imens în această perioadă de Crăciun în Marea Britanie, unele modele putând fi achiziţionate pentru suma modică de 30 de lire (38 de euro), potrivit Asociaţiei comercianţilor de materiale electronice.
 
Sindicatul britanic al piloţilor de linie BALPA a solicitat ca dronele care împart spaţiul aerian cu avioanele de linie sau pentru transport de mărfuri să fie "pilotate" doar de către persoane care au o instruire echivalentă celei a piloţilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.