O fetiță de doi ani, victima infecției cu Ebola

O fetiță de doi ani din Mali, infectată cu virusul Ebola,  a murit, au anunțat vineri oficiali din această țară, la puțin timp după ce Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că este posibil ca multe persoane să fi fost expuse maladiei, întrucât fetița a călătorit sute de kilometri de-a lungul țării după infectare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Fetița de doi ani a călătorit împreună cu bunica ei sute de kilometri cu autobuzul din Guineea, prin capitala Mali și până în orașul Kayes din vestul țării, unde a fost diagnosticată joi.

Conform OMS au fost identificate și izolate 43 de persoane care au intrat în contact cu copilul, dar un oficial malian din domeniul sanitar a declarat pentru Reuters că cel puțin 300 de persoane au fost în contact cu fetița.

Mali este cea de a șasea țară vest-africană care înregistrează cazuri de Ebola. Senegalul și Nigeria au reușit să izoleze cazurile și au declarat că epidemia nu mai există pe teritoriul lor, întrucât nu s-a înregistrat niciun caz nou în dublul perioadei de incubație.

Surse diplomatice și-au exprimat îngrijorarea în privința capacității Mali, una dintre cele mai sărace țări din lume, să acționeze în cazul izbucnirii unei epidemii de Ebola.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

E oficial Epidemia de Ebola s-a încheiat în Mali

19 Jan 2015 1714

OMS Ebola - peste 8.000 de decese la nivel mondial

05 Jan 2015 2029

Ajutor sporit în Africa pentru combaterea răspândirii virusului Ebola

16 Oct 2014 1665

Avertizare de călătorie în Africa de Vest Risc de infestare cu Ebola

29 Jul 2014 1851