Omul de afaceri Lucian Colțea, arestat în dosarul deputatului Rizea

 
Omul de afaceri Lucian Colțea, cetățean american, a fost arestat preventiv, astăzi, în dosarul în care deputatul Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis propunerea procurorilor DNA și au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui Lucian Colțea, decizia putând fi contestată în termen de 48 de ore.
 
Potrivit DNA, Rizea a primit bani de la Colțea pentru a interveni la nivelul a două autorități, astfel încât omul de afaceri să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din București.
 
"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", se precizează în comunicatul DNA.
 
Pentru a ascunde proveniența sumei de 300.000 de euro primită de deputat ca obiect al traficului de influență, procurorii anticorupţie spun că au fost întocmite patru contracte de împrumut false.
 
Lucian Colțea este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și spălare de bani în formă continuată (două acte materiale).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.