Operațiune DIICOT Iași cu sprijinul BCCO Constanța Interlopul ieșean Constantin Corduneanu, reținut pentru trafic de arme

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial (S.T.) Iași, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (B.C.C.O.) Iași, au anihilat activitatea infracțională a unei grupări specializate în traficul de armament.
 
     Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus în data de 16 octombrie reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Constantin Corduneanu și Ranzburg Ovidiu pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 alin. 1, 2 şi 3 din Noul Cod Penal, contrabandă în formă calificată, prevăzută de art. 271 din Legea 86/2006, cu aplicarea art. 274 din Legea 86/2006, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. 1 din Noul Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din noul Cod Penal.
 
     Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iulie 2014 numitul Constantin Corduneanu a iniţiat constituirea unei grupări criminale cu scopul introducerii în mod ilegal în România de armament şi a muniţiei aferente. Pentru punerea în aplicare a rezoluţiei infracţionale numitul Constantin Corduneanu a luat legătura cu o persoană care se afla pe teritoriul Italiei, căreia i-a cerut să-i aducă un pistol şi muniţia aferentă. Ulterior s-a stabilit faptul că persoana care era în Italia era numitul Ranzburg Ovidiu care în momentul venirii în România a introdus în mod ilegal în țară un pistol şi muniţia aferentă.
 
    În urma monitorizării specifice, în data de 15.10.2014,  Ranzburg Ovidiu a fost prins în flagrant. Autoturismul cu care călătorea, împreună cu inculpatul Iarcă Neculai,  a fost oprit în trafic de către organele de poliţie din cadrul I.P.J. Vaslui, fiind găsite un pistol revolver marca ASTRA UNCETA CADIX seria R 205165 - de producţie spaniolă şi muniţia aferentă (19 cartuşe de calibru 38 special – 9 mm).
 
    Din investigații a rezultat faptul că arma și muniția găsite asupra inculpatului Ranzburg Ovidiu erau ale inculpatului Constantin Corduneanu, acesta fiind cel care i le înmânase în cursul lunii august 2014.
 
    De asemenea, această armă şi muniţie au fost procurate anterior de inculpatul Constantin Corduneanu de la persoane neidentificate care le-au introdus în mod ilegal în România.
 
    Inculpații Constantin Corduneanu şi Ranzburg Ovidiu au fost puşi în legătură de către inculpatul Ghinea Florin Nicolae zis Ghenosu, persoană care a intermediat introducerea în ţară de către Ranzburg Ovidiu a unui pistol şi a muniţiei aferente.
 
    Cu ocazia perchezițiilor, la domiciliul inculpatului Constantin Corduneanu au fost găsite mai multe agende care conțin însemnări cu privire la arme și sume de bani.
 

    Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași l-au reținut astăzi pentru 24 de ore și pe avocatul Horobeț Neculai, acesta fiind acuzat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi favorizare a făptuitorului.
 
    În cauză mai sunt urmăriți penal pentru constituire a unui grup infracțional și contrabandă calificată și inculpații Iarcă Neculai, Ghinea Florin Nicolae (complicitate la contrabandă) - arestat în altă cauză.

 
    Inculpata Dumitrescu Laura Iuliana este acuzată pentru săvârșirea  infracţiunii  de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
    Procurorii DIICOT – ST Iași au solicitat azi instanței de judecată arestarea preventivă a celor trei inculpați reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
    La activități au contribuit și polițiștii B.C.C.O. Constanța, B.C.C.O. Galați, I.P.J. Vaslui, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
 
    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Sursa foto: evz.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.