Ovidius Clinical Hospital Ce spune doctorul Andrei Cristian Ionescu despre cauzele şi tratamentele hemoroizilor

Hemoroizii sunt dilataţii venoase localizate la nivelul canalului anal, responsabile pentru durere, sângerări şi un disconfort permanent. Aceştia evoluează în timp, devin astfel din ce în ce mai mari şi se vizualizează ca  perniţe roşii-violacee la nivelul orificiului anal. La Ovidius Clinical Hospital se folosesc tehnici moderne pentru tratamentul acestora, cele mai noi în domeniu, nedureroase, tratamentul efectuându-se etapizat.
În general, predispoziția pentru astfel de afecțiuni este moștenită, dar se observă în ultima perioadă o creștere a incidenței lor pusă pe seama unui stil de viață necorespunzător. „Suferința bolnavilor este mare atunci când vorbim de hemoroizi pentru că majoritatea persoanelor se prezintă la medic destul de târziu și asta se întâmplă pentru că se simt rușinați de tipul acesta de afecțiuni. Consecințele pot fi grave pentru că pot ajunge în stadii evolutive destul de avansate, prezentând numeroase complicații, mai ales sângerări”, spune doctorul Andrei Cristian Ionescu, medic primar chirurg, doctor în științe medicale, specialist în proctologie la Ovidius Clinical Hospital.
Pentru a combate corect boala hemoroidală trebuie să știm care sunt cauzele care  îi determină apariția: “O parte din bolile segmentului terminal al tubului digestiv, adică din regiunea ano-perianală, le putem preveni sau le putem încetini evoluția prin combaterea sedentarismului și a statului pe scaun un timp îndelungat, prin exerciții fizice și printr-o alimentație adecvată. Trebuie să combatem constipația, să consumăm 2-3 litri de lichide zilnic precum și fibre alimentare (legume, fructe, cereale, musli, pâine neagra/ integrală)”, explică doctorul Andrei Cristian Ionescu.
De asemenea, sunt cunoscute efectele dăunătoare ale eforturilor fizice intense, excesive asupra hemoroizilor, iar bauturile alcoolice și fumatul sunt de evitat pentru că pot contribui la congestia pelvină agravantă.
Cel mai frecvent, pacienții se prezintă la medic pentru dureri localizate și sângerări sau apariția unei așa-zise umflături sau tumefacții în zona ano-perianala, iar de cele mai multe ori, cauza o reprezină hemoroizii. Cel mai bine este să fie preîntâmpinată evoluția bolii și să ne prezentăm la medic de la primele simptome, când afectiunea este mai ușor de tratat.
“Este clar  că tratamentul chirurgical clasic este depășit și implică internare, anestezie generală sau de conducere și o  intervenție chirurgicală care uneori poate lăsa anumite sechele. La Ovidius Clinical Hospital, pentru că în tratamentul hemoroizilor se folosesc tehnici moderne, pe parcursul tratamentului bolnavul își poate desfășura normal activitatea cotidiană. În funcție de stadiul evolutiv al hemoroizilor tratamentul poate dura 2-3 ședințe sau 10-14, până la vindecarea completă”, a adăugat doctorul Ionescu.
La OCH, pe langa boala hemoroidală se mai pot trata și alte afecțiuni proctologice, precum fisuri anale, supurații ano-perianale și se pot practica și excizii estetice a unor tumorete, mariste hemoroidale, polipi anali sau papilite.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

perciun claudia maria

31 Jan, 2015 20:58

DOMNU DOCTOR ANDREI IONESCU CRISTIAN ESTE UN DOCTOR EXTRAORDINAR!!! MAS LASA NUMAI PE MANA DUMNEALUI!!! IL APRECIEZ DIN TOT SUFLETUL!!!

Ioana Ivadar

06 May, 2014 22:20

Are mare dreptate domnul doctor. De cele mai multe ori, hemoroizii apar din cauza stilului de viata necorespunzator. Cauzele cele mai importante sunt: constipatia, dieta necorespunzatoare (alimente picante, fast-food), statul mult pe scaun, ridicat de greutati in mod constant etc. In primul rand trebuie schimbat stilul de viata pt a elimina cauzele. Tratamentul trebuie sa inceapa dupa eliminarea cauzelor. Tratamentul in sine poate fi si naturist: bai cu ceai ce coada soricelului plus o crema pt hemoroizi gen ciclosan, hemostop, lasonil etc. Igiena este absolut esentiala. Daca suferiti de constipatia consumati mai multe fibre, fie direct din plante (cel mai indicat) fie luand un supliment alimentar. Atentie la clinicile de la noi: domnii fac bani in mod special din operatii. Am o prietena care in Martie primit recomandarea de se opera pt hemoroizi de gradul 1! Hemoroizii de gradul 1 sunt foarte usor de vindecat cu metode naturiste + schimbarea stilului de viata. Medicii care recomanda operatia chiar si pentru hemoroizi incipienti comit un abuz. Banii sunt mai importanti decat sanatatea pacientului. Nu vreau sa fie gresit inteleasa, operatia poate fi singura solutie pentru unii pacienti si este foarte bine ca avem aceasta optiune, dar a trece direct la operatie fara sa incerci nimic in prealabil nu este in regula. Hemoroizii nu se vindeca usor dar puteti scapa de ei daca sunteti perseverenti. Multa sanatate! Nu in ultimul rand: informati-va. Doctorii din Romania stau foarte prost la acest capitol. Practic discutia cu pacientul nu exista.

Articole asemanatoare

Performanța adusă acasă Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Apr 2023 3130

Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)

05 Apr 2023 4338

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1830

Ce spun reprezentanții Spitalului OCH despre incendiul la reclama luminoasă de pe exteriorul clădirii

21 Jan 2023 1719

Să ne mobilizăm într-o cauză nobilă Un constănțean cu o poveste impresionantă are nevoie de sânge. "Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața"

14 Jan 2023 1729

Acționarii Ovidius Clinical Hospital au introdus un nou cod CAEN în activitatea societății

14 Apr 2022 4033

Ovidius Clinical Hospital lansează serviciul Alprevia online- Prevenția în 10 pași

31 Aug 2021 4068

Veste bună pentru femeile din Constanța A fost inaugurat OCH - Centrul de excelență dedicat cancerului de sân, cu cea mai nouă tehnologie din domeniu (galerie foto + video)

13 Feb 2020 10957

Peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, la Târgul de educaţie şi prevenţie în sănătate, organizat de Ovidius Clinical Hospital (galerie foto)

31 May 2019 2533

La noua Policlinică OCH Inedită formă de educație pentru sănătate, în aer liber (galerie foto)

18 May 2019 4776

Surprize la inaugurarea noii policlinici Ovidius Clinical Hospital (fotoreportaj)

17 May 2019 6560

Premieră națională în medicina constănțeană Primul instrument de asistență computerizată a diagnosticului pentru prevenție în medicina primară, la noua policlinică Ovidius Clinical Hospital (galerie foto+video)

17 May 2019 4708

LIVE TEXT. Premieră națională în domeniul sănătății, la Constanța Inaugurarea unui nou centru medical Ovidius Clinical Hospital și lansarea Cardului cu algoritm de prevenție personalizată

16 May 2019 7317

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul Ovidius Clinical Hospital

25 Nov 2017 3460

Afecţiunile de prostată, o problemă medicală des întâlnită în rândul bărbaţilor Simptome, diagnostic şi sfatul medicului specialist

22 May 2017 10766