Palaz îi cere prefectului Nicolaescu „o poziție fermă și legală referitor la aplicarea dispozițiilor Curții Constituționale”

Claudiu Palaz, în calitate de președinte PMP, a formulat o scrisoare deschisă, adresată prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu, în care cere „o poziție fermă și legală referitor la aplicarea dispozițiilor Curții Constituționale  privind încetarea mandatului aleșilor locali în cazul unei condamnări penale, aplicabilă aleșilor locali din județul Constanța”. Mai jos vă prezentăm textul integral al scrisorii:
 

Domnului Prefect al județului Constanța,
 
         Domnule Prefect Adrian Nicolaescu, prin prezenta vă rog public să ieșiți cu o poziție fermă și legală referitor la aplicarea dispozițiilor Curții Constituționale  privind încetarea mandatului aleșilor locali în cazul unei condamnări penale, aplicabilă aleșilor locali din județul Constanța.
Consider că este corect și legal pentru a nu lăsa loc de interpretări și tensiuni în rândul aleșilor locali și pentru a crea un climat de lucru în cadrul autorităților locale, iar tocmai de aceea este necesar ca Prefectul Adrian Nicolaescu să iasă cu o poziție publică și să lămurească dacă sunt sau nu sunt aleși locali cărora le va fi aplicabilă decizia Curții Constituționale privind faptele penale săvârșite de aleșii locali, care azi ocupă funcții publice.
         Domnule Prefect, într-o funcție de demnitate publică, trebuie să iei decizii și să ai curajul să le aplici! Sunteți reprezentantul Guvernului în teritoriu! Nu faceți jocuri politice, pentru că în cazul ăsta vă voi solicita demisia public!
 Nu puneți batista pe țambal pentru că aveți ”prieteni” în partide și vă este teamă să nu-i supărați! Alegătorii trebuie să știe cu cine au votat!
 Acestea fiind spuse, domnule Prefect Adrian Nicolaescu, vă atenționez că trebuie să aveți curajul și sunteți obligat să aplicați legea, indiferent de consecințele sentimentale ale dumneavoastră!
         În speranța că mă veți asculta, pentru că nu vă învăț de rău, aștept lista cu aleșii locali cărora le va înceta mandatul conform deciziei Curții Constituționale.


UPDATE, ora 14.56

În momentul de față, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, se află la o conferință de presă în Medgidia și nu poate să răspundă întrebărilor noastre. Revenim cu un punct de vedere, de îndată ce obținem informații. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

12 Jun 2019 6690

Antal Janos îi dă replică lui Palaz şi îl invită la o discuţie despre problemele judeţului

17 Jan 2018 2561

PMP Constanţa îi cere deputatului UDMR Antal Istvan-Janos să se delimiteze public de acţiunile extremiştilor maghiari

16 Jan 2018 2679

Scrisoare deschisă adresată primarului din Mangalia – „Vă acuzăm public de lipsă de transparență”

13 Sep 2016 3057

CCR s-a pronunţat în iulie, motivarea nu a ajuns! Palaz îi cere prefectului să emită ordinele de încetare a mandatelor pentru aleşii locali cu condamnări!

09 Sep 2016 3866

Consilierii PMP din CL Mangalia îi cer primarului, Radu Cristian, să prezinte Stategia de Dezvoltare Locală (document)

05 Sep 2016 2641