Panică în toate loturile naţionale de lupte ale României, după moartea unui maseur infectat cu SIDA

Panică în toate loturile naţionale de lupte ale României. Un maseur care a decedat înainte de Jocurile Olimpice ar fi fost bolnav de SIDA. Peste 120 de sportivi din loturile naţionale de cadeţi, juniori şi seniori trebuie să-şi facă testul HIV, din cauză că au fost masaţi după ce s-au rănit la antrenamente.
 
În plus, maseurul ar fi întreținut relații sexuale cu sportive din lotul național, scrie antena3.ro.
 
Chiar înainte de plecarea la Olimpiada de la Rio, maseurul Cosmin Nițescu a fost găsit leşinat în camera din cantonamentul de la Poiana Brașov, de către medicul loturilor naționale de lupte. A fost dus la un spital din Brașov, unde a decedat după câteva zile.
 
O sportivă participantă la Jocurile olimpice le-a alarmat pe colegele de la clubul din Sfântu Gheorghe, după ce a aflat că bărbatul a murit de SIDA.
 
”M-am dus la spitalul din Brașov în care a murit Cosmin și l-am întrebat direct pe un medic dacă maseurul a murit de meningită sau de SIDA. Mi s-a spus că a avut HIV pozitiv, adică SIDA, dar că nu-mi poate arăta actele. (...) Noi, la lupte, mereu avem răni. De la forță, de la… Uneori, avem sânge pe corp. O dată, acum un an, Cosmin avea răni la degete. Mi-a zis că nu-mi face masaj. Eu am insistat. Ce rău îmi pare de acel moment! De ce oi fi insistat? Marți, am făcut testul HIV, iar miercuri trebuia să iau rezultatul! Nu m-am dus să-l iau, îmi este frică!”, a spus sportiva.
 
Luptătorii se rănesc des la antrenamente, iar acum sunt speriaţi că maseurul ar fi putut sângera în timp ce le făcea masaj.
 
”Se spune că s-ar fi culcat cu anumite sportive. Nu pot să spun dacă e adevărat sau nu. (...) Cosmin activa la trei loturi: de cadeți, de juniori și de seniori. Și la lupte libere, dar și la lupte greco-romane. Vă dați seama? Peste 120 de sportivi! Copii începând de la 14-15 ani până la adulți. Plus antrenori. Tuturor le-a făcut masaj”, a mai spus sportiva.
 
Biroul federal al Federaţiei Române de Lupte a trimis o petiţie către Ministerul Tineretului şi Sportului, prin care cer demiterea secretarului general al FRL, Alin Grigore, căruia îi reproşează ”angajarea lui Niţescu Cosmin ca maseur, la loturile de lupte, fără să solicite adeverinţa medicală la angajare, conform legii”.
 

Secretarul general al Federaţiei Române de Lupte a declarat că pe certificatul de deces al lui Cosmin Nițescu nu scrie nimic despre HIV. El spune că a făcut o solicitare la spitalul din Brașov pentru a afla dacă masseurul era infectat, dar nu a primit încă niciun răspuns.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua de Comemorare a Victimelor SIDA Întârzieri în ceea ce privește îngrijirea complexă a persoanelor care trăiesc cu HIV!

01 Dec 2023 944

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru mansardarea secției HIV-SIDA din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase

22 Nov 2023 954

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează! Ce post este scos la concurs

23 Oct 2023 1505

HIV Un nou caz de vindecare confirmat după un transplant de măduvă osoasă

20 Feb 2023 1642

Ziua Internațională de comemorare a victimelor SIDA. Studiu - 20% dintre constănțenii care trăiesc cu HIV se simt stigmatizați și discriminați

01 Dec 2022 1247

Guvernul României a aprobat o nouă Strategie națională pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA

29 Nov 2022 1157

Calendar ortodox, miercuri, 12 octombrie. Ce Sfinți sunt prăznuiți astăzi

12 Oct 2022 980

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante

07 Sep 2022 5391

Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA. Care este sloganul sub care se desfăşoară, în 2021

01 Dec 2021 1534

20 noiembrie, evenimente în istoria lumii. Organizația Mondială a Sănătății anunță primul efort global de combatere a SIDA. Pe cine aniversăm astăzi

20 Nov 2021 1261

Calendar Ortodox 12 octombrie - pomenirea Sfintilor Mucenici Prov, Tarah si Andronic

12 Oct 2021 1358

Este Ziua mondială de combatere a SIDA

01 Dec 2020 1563

Coronavirus. Au fost raportate noi decese în România. De unde sunt victimele. Ce alte boli asociate aveau

25 May 2020 2039

Enel România donează 100.000 de euro pentru Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş"

25 Mar 2020 1742

DSP Constanța a publicat un infografic de Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA

03 Dec 2018 1656