Patru reţinuţi în urma descinderilor de ieri de la Constanţa. Printre ei, Gigi Pambuca şi unul dintre sponsorii campaniei lui Nicușor Constantinescu

În continuarea comunicatului de presă difuzat în data de 09 octombrie 2014 (http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/1274-comunicat-de-presa-09-10-2014),  Biroul de presă al DIICOT este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

    Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrală au dispus, în data de 09.10.2014, măsura reținerii pentru 24 de ore față de inculpații:

     1. VOITINOVICI DAN TITUS, 40 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

    - constituire, în varianta inițierii, a unui grup infracțional organizat, instigare la evaziune fiscală, evaziune fiscală (2 acte materiale), participație improprie la evaziune fiscală (4 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare a banilor, transmitere fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii unei infracţiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia (2 acte materiale), participație improprie la transmitere fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii unei infracţiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia (2 acte materiale).

    2. PAMBUCA GIGI, 41 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

    - constituire a unui grup infracțional organizat și  evaziune fiscală.

    3. ABLAMIT ERDOGAN, 38 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

    - constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

    4. RADU GEORGE LUCIAN, 40 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de:

    - evaziune fiscală.


(nr. Radu a fost unul dintre sponsorii campaniei lui Nicușor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC, din 2012)

    Conform probelor administrate în cauză, în anul 2010, inculpatul Voitinovici Dan-Titus a inițiat constituirea unui grup infracțional organizat, împreună cu inculpații Pambuca Gigi și Ablamit Erdogan. Treptat, în activitatea infracțională a fost atras și inculpatul Radu George Lucian, împreună cu alte persoane, care au înregistrat în contabilitatea firmelor lor un număr mare de facturi fiscale emise de societățile comerciale de tip fantomă controlate de Voitinovici Dan-Titus, evidențiind astfel operațiuni comerciale fictive în scopul diminuării nelegale a obligațiilor fiscale.

    Membrii grupului infracțional organizat au cunoscut că inculpatul Voitinovici Dan-Titus a apelat la persoane interpuse, având calitatea de asociați sau administratori ai firmelor de tip fantomă, precum și faptul că circuitul financiar era unul fictiv, creat în scopul de a ascunde sau de a disimula adevărata natură a provenienței, a circulației ori a drepturilor asupra sumelor de bani transferate, cunoscând că acestea provin din săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

    Astfel, transferul sumelor de bani din conturile firmelor beneficiare ale facturilor fiscale atestând operațiuni nereale în conturile firmelor fantomă controlate de Voitinovici Dan-Titus, iar ulterior operațiunile de transfer a sumelor de bani între conturile acestor firme fantomă, urmate de retragerea în numerar a banilor de către Voitinovici Dan-Titus, s-au realizat în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestor sume de bani.

    Potrivit sesizării formulate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală, față de inculpatul Voitinovici Dan-Titus există suspiciunea rezonabilă că prin înființarea/preluarea și controlul exercitat asupra SC SEG HEMA ELI SRL, SC RACINGCRIS SRL, SC DARIA MAJOR SRL, DGY GLOBAL SUPPLIER SRL, SC PETROSERV MARITIME TRANS SRL și SC TGS SUPPLY INVEST SRL, a emis, în perioada 2011-2013, facturi fiscale pentru mai mult de 80 de societăți comerciale, atestând operațiuni nereale, facturi pe care firmele beneficiare le-au înregistrat în contabilitate, în scopul diminuării bazei impozabile și prejudicierii bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit și a taxei pe valoarea adăugată.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală vor solicita astăzi Tribunalului București arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor patru inculpați reținuți.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1365

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 501

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1337

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1380

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 613

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 911

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 732

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri! Mai mulți suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 1317

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 3439

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 1252

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 1205

Zeci de percheziții în Constanța pentru trafic de minori și proxenetism

03 Oct 2023 1213

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 1370

DIICOT Constanța, percheziții în Cluj! Cinci persoane, în arest

27 Jul 2023 838

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri. Cum acționau suspecții (VIDEO)

09 May 2023 1489