UPDATEPercheziţii DIICOT la Constanţa şi Ploieşti. Vizaţi, administratori ai FC Petrolul SA

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi  Constanţa şi a Serviciilor  de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila,   au efectuat în data de 25 noiembrie un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă. În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit). 

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.

La sediul DIICOT – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE, ora 10.03
Potrivit B1 TV, 30 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Ploieşti.

UPDATE, ora 10.30
Sursele din Parchet susțin că vizat de anchetă este Dan Capră, omul de afaceri care conduce clubul din Ploiești. Clubul Petrolul Ploieşti a fost preluat pe 22 februarie 2012 de afaceristul Dan Capră. Potrviti 24ph.ro, va fi dus în acest moment la Parchet și Marius Bucuroiu, contabilul societății. Din club se trimiteau bani către firme fantomă, pentru servicii fictive, banii fiind apoi scoși la sacoșă și împărțiți de Capră.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1336

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 500

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1337

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1377

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 613

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 910

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 730

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri! Mai mulți suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 1314

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 3439

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 1252

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 1205

Zeci de percheziții în Constanța pentru trafic de minori și proxenetism

03 Oct 2023 1210

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 1366

DIICOT Constanța, percheziții în Cluj! Cinci persoane, în arest

27 Jul 2023 838

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri. Cum acționau suspecții (VIDEO)

09 May 2023 1489