Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări faţă de un număr de trei suspecţi  pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat,  trafic de minori şi proxenetism.
 
În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna  octombrie 2015 suspecţii au racolat şi transportat 3 persoane vătămate de sex feminin, dintre care două minore, pe care le-au  obligat să practice prostituţia stradală atât în ţară, cât şi în străinătate.
 
La data de 26.05.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat la domiciliul suspecţilor de pe raza judeţului Dâmboviţa un  număr de 4 percheziţii domiciliare.
 
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 24 de persoane.
 
Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş şi jandarmi.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.