Peste 150 de specialiști IGSU, la Exercițiul Național Valahia 2016

Peste 150 de specialiști din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă, în perioada 4-6 octombrie, la Exercițiului Național Valahia 2016.    

Timp de trei zile, judeţul Constanţa va găzdui o aplicaţie complexă menită să antreneze toate structurile componente ale Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă pe amplasamentul CNE Cernavodă.

Exercițiul Valahia 2016 este susținut prin programul Norway Grants al Guvernului Norvegian, în cooperare cu Autoritatea Norvegiană pentru Radioprotecție și are ca scop principal testarea capacității de răspuns la urgență nucleară a autorităților publice centrale și locale, prin simularea unei situații de urgență nucleară la Centrala Nuclearoelectrică (CNE) Cernavodă. În cadrul exercițiului, se vor verifica și confirma integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgență nucleară în sistemul național de management al situațiilor de urgență, precum și, înțelegerea rolurilor, a responsabilităților și a capabilităților de răspuns la urgență a organizațiilor participante.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Desfășurare impresionantă de forțe la Cernavodă! Are loc simularea unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrică (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Oct 2023 945

ISU Dobrogea Exercițiul "Valahia 2023" - simularea unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă

03 Oct 2023 972

Atenție! Acesta este un exercițiu! Exercițiu de simulare a unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă. Iată în ce perioadă

30 Sep 2023 881

Centrala Nuclear-Electrică (CNE) şi oraşul Cernavodă, scena unei impresionante desfăşurări de forţe

23 Sep 2016 2603

În cadrul exerciţiului Valahia 2016 va fi simulată o urgenţă nucleară

19 Sep 2016 2070