29 Aug, 2016 16:35
2228
Rodica MITU
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 22 – 28 august 2016, s-au materializat prin verificări la 212 obiective, şi anume: 78 restaurante, 3 pensiuni, 5 pizzerii, 19 unităţi tip fast-food, 4 braserii, 7 unităţi tip bufet, 1 unitate tip bistro, 3 baruri, 1 beach bar, 3 cantine, 20 super/hipermarket-uri, 25 magazine alimentare, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, 10 cofetării/patiserii, 4 depozite alimentare, 4 unităţi procesare lapte, 2 unităţi produse din pescuit, 1 unitate fabricare pâine şi specialităţi, 1 unitate comercializare produse congelate, 2 depozite de destinaţie, 2 unităţi morărit, 4 unităţi fabricare vin, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sau neigienizate; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.400 de lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 5.792 kg, lapte şi produse lactate – 1631 kg, peşte şi produse din peşte – 1124 kg, ouă – 61 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 97.291 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: