Captură uriaşă Peste două tone de cocaină confiscate la bordul unui remorcher

Peste două tone de cocaină au fost confiscate la bordul unui remorcher, în Marea Nordului, ca urmare a unei cooperări franco-britanice, au anunțat astăzi autoritățile din cele două țări, relatează AFP, citat de Agerpres.

Aceasta este a doua mare captură de cocaină în mai puțin de zece zile, după cea de 2,25 tone, în largul insulei Martinica, la bordul unei ambarcațiuni cu pânze, cea mai importantă realizată vreodată de vama franceză.

De această dată, marina și gărzile de coaste britanice au putut acționa pe baza informațiilor furnizate de vama franceză, potrivit unui comunicat. Direcția națională de informații și controale vamale (DNRED) „a transmis un mesaj precis ce a permis celor două nave ale Royal Navy și gărzilor de coastă britanice 'să cerceteze un remorcher la 100 kilometri est de Scoția ce transporta o cantitate foarte importantă de cocaină, peste două tone“, potrivit controlului vamal francez, citat de Agepres.

Hamal, un remorcher de 35 de metri înmatriculat în Insulele Marshall și aparținând unei societăți ucrainene, a părăsit Insulele Canare la mijlocul lunii aprilie și a fost reperat de DNRED.

Această importantă captură a fost „posibilă numai prin cooperarea cu poliția de la granițe, Royal Navy, vama franceză și alți parteneri internaționali“, a declarat John McGowan, un responsabil al Agenției naționale anti-crimă (NCA).

Fregata britanică HMS Somerset și barca de patrulare a gărzilor de coastă Valiant au interceptat remorcherul Hamal în Marea Nordului, la aproximativ 180 kilometri în largul zonei de coastă a orașului Aberdeen (Scoția), potrivit unui comunicat al NCA.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: Reuters

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii se pregătesc să finalizeze dosarul drogurilor de la Tulcea, în valoare de 300 de milioane euro

09 Oct 2020 1833

Cantităţi record de cocaină confiscată. Vezi care este ţara devenită placa turnantă pentru traficul cu acest drog

04 Aug 2019 1600

Judecătorii constănțeni au confiscat cocaină

16 Dec 2014 2897