Petiție pentru o întrebare la engleză

O întrebare de la proba de limba engleză a stârnit revolta elevilor. Întrebarea M, de la proba de limba engleză, care a declanșat protestele din acest an, arată cum este Bac-ul, în Franța. Întrebarea M, după un fragment din Ian McIwan. ”Am vorbit cu un coleg din alt liceu, care a greșit la aceeași întrebare, apoi am lansat o petiția și am constatat că foarte mulți se plâng, fiindcă s-a folosit cuvântul coping, care nu este uzual și pe care cei mai mulți nu îl cunosc”, scrie autorul petiției, potrivit Le Figaro.
Întrebarea M pleacă de la un fragment despre personajul Turner, din romanul ”Atonement”, scris de Ian McIwan. Elevilor li se cere să explice ”How is Turner coping with the situation?” (Cum se descurcă/face față situației?). Romanul a fost publicat în 2001.
Arthur, un liceean din Paris, a lansat o petiție în care solicită să nu fie luată în calcul la notare, deoarece  presupune cunoștințe avansate de engleză, fiind prea dificilă pentru majoritatea elevilor. Succesul demersului a fost unul fulminant, adunând 10.000 de semnături într-o singură zi. După ce a început contestarea Întrebării M, au apărut și petiții de susținere, dar acestea nu au strâns prea multe semnături. Le Figaro citează o tânără de 18 ani, Eloïse, care spune că întrebarea era una ușoară,  iar cei care o contestă sunt ”elevi slabi ”.
"Bacalaureatul din Franța a fost extrem de contestat în ultimii ani, plângerile devenind un adevărat ritual pentru tineri", scrie The Guardian. Totuși, 9 din 10 elevi iau examenul, față de România unde rata promovabilității nu a mai atins 60%, după introducerea camerelor de supraveghere. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petiţie online. Semnează pentru a-i cere Guvernului să nu permită distrugerea patrimoniului!

24 Apr 2018 3581