Petre Tobă, despre coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a convocat, astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Comisia Tehnică Centrală pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale din anul 2016.
 
În urma analizării stadiului activităților ce revin în responsabilitatea fiecărei instituții cu atribuții în organizarea alegerilor, s-a constatat că în 19 județe a fost finalizat procesul de tipărire al buletinelor de vot, trei dintre județe îl vor încheia în cursul zilei de astăzi, iar în 20 de județe se va finaliza în perioada imediat următoare.
 
Ministrul afacerilor interne a cerut prefecților să ia toate măsurile necesare pentru ca societățile comerciale care asigură serviciile de tipărire a buletinelor de vot să respecte clauzele contractuale și să le livreze cantitățile de buletine de vot la termenele asumate.
 
 În această perioadă se va pune un accent deosebit pe asigurarea protecției transportului materialelor electorale (ștampile cu mențiunea “VOTAT”, ștampile de control, timbre autocolante, buletine de vot) până la locurile de depozitare. Cea mai mare parte din cele 93.000 de ștampile cu mențiunea “VOTAT”, respectiv cele peste 18 milioane de timbre autocolante a fost deja ridicată de reprezentanții prefecturilor încă de ieri, urmând ca procesul să fie finalizat astăzi.
 
Pentru ca procesul electoral să se desfășoare în continuare în condiții de maximă  siguranță, ministrul Petre Tobă a stabilit o serie de măsuri suplimentare:“Am dispus ca, începând de luni – 30 mai, persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al Inspectoratului General al Poliției Române să se deplaseze în județe pentru a sprijini și îndruma, la nevoie, structurile noastre locale. ”
Conform planului de măsuri, toate cele 18.616 secții de votare au fost repartizate instituțiilor MAI care vor asigura paza, cele mai multe revenind în sarcina Poliției și Jandarmeriei.
 
În cadrul ședinței, membrii Comisiei Tehnice Centrale au analizat modul în care operatorii de calcul s-au pregătit pentru utilizarea “Sistemului Informatic privind Monitorizarea Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal”, la solicitarea ministrului afacerilor interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Autoritatea Electorală Permanentă urmând să mai organizeze alte două simulări în 27 mai și în 3 iunie.
 
Apreciind că aceasta este o perioadă importantă, în care se suprapun manifestări electorale cu prezența unui public numeros, fenomene meteo periculoase și activitățile curente ale structurilor ministerului, ministrul Petre Tobă le-a cerut prefecților și șefilor structurilor MAI ca în perioada următoare să fie limitate concediile și învoirile, iar acolo unde este cazul să se păstreze active comitetele locale pentru situații de urgență.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul ministru de Interne Petre Tobă, la DNA. Martor în dosarul poliţistului Bogdan Gigină

24 Oct 2017 2521

A fost semnat decretul privind încetarea activităţii chestorului general Petre Tobă. Colonelul Marius Dumitru Crăciun devine general de brigadă – cu o stea

29 Dec 2016 3045

Petre Tobă și Florentin Pandele vor rămâne fără titlurile de doctor

17 Dec 2016 2433

Titlurile de doctor ale fostului ministru Petre Tobă şi primarului Florentin Pandele, retrase

12 Oct 2016 2349

CNATDCU a decis că Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat

12 Oct 2016 2244

Petre Tobă, plângere la Parchetul General împotriva CNATDCU

11 Oct 2016 2171

Verdictul comisiei de experţi Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat

07 Oct 2016 2359

Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă, la DNA

04 Oct 2016 2107

Petre Tobă şi trei ofiţeri din MAI, suspendaţi

03 Oct 2016 2828

Tobă, supărat din cauza cabinei de duş a lui Oprea "Ce jacuzzi, că nici nu-i jacuzzi. E o cabină de duş cu fâs de-ăla de abur"

11 Sep 2016 2140

UPDATE Petre Tobă la DNA - „Am fost citat în calitate de suspect“

09 Sep 2016 2687

UPDATE Klaus Iohannis a dat undă verde pentru urmărirea penală a lui Petre Tobă

08 Sep 2016 2043

Dragnea e nemulţumit de plecarea lui Petre Tobă din Guvern

07 Sep 2016 2202

CNATDCU A respins rapoartele comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor lui Petre Tobă și Florentin Pandele

07 Sep 2016 2055

Parchetul General i-a trimis președintelui Iohannis referatul DNA privind încuviințarea urmăririi penală a lui Petre Tobă

05 Sep 2016 1829