Pictura zilei „Rădăcini” de Frida Kahlo

Născută pe 6 iulie, în Mexic, în casa albastră a tatălui său, unde a trăit aproape toată viaţa, Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderon, pe numele ei complet, în majoritatea lucrărilor sale, a combinat tradiţiile şi simbolistica religioasă mexicană cu tratarea suprarealistă a subiectului. Frida Kahlo a fost un artist excepţional, care şi-a exprimat sentimentele cele mai intime prin intermediul creaţiilor, într-un mod atipic. În decursul vieţii, a pictat peste 55 de autoportrete, fiecare dintre acestea explorând o parte a identităţii ei.
 
Autoportretul „Rădăcini”, în anul 2006, potrivit Wikipedia, a bătut toate recordurile deţinute de artiştii latino-americani, obţinându-se la o licitaţie suma record de 5,6 milioane de dolari. În această lucrare, artista devine o parte a pământului.
 
Frida Kahlo mărturisea că pictează pentru ea însăşi. „Pictez puţin. Nu că m-aş considera o artistă, ci pentru că nu am altceva de făcut. Când lucrez uit de necazurile mele. Lucrez în ulei pe plăci mici de aluminiu.”
 
Sursa foto: www.wikiart.org

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pictura zilei "Autoportret cu maimuţă şi papagal" de Frida Kahlo

06 Jul 2015 3889

Pictura zilei „Soare şi viaţă” de Frida Kahlo

03 Apr 2015 2593

Pictura zilei „Magnolii” de Frida Kahlo

04 Dec 2014 1975

Pictura zilei „Eu şi păpuşa mea” de Frida Kahlo

08 Nov 2014 2451