Avion prăbuşit în Munţii Anzi Pilotul Eric Guilloud voia să facă ocolul Pământului

Aviatorul elveţian Eric Guilloud, care intenţiona să facă ocolul Pământului în 20 de luni, a murit sâmbătă, după ce aparatul său s-a prăbuşit în provincia Cotopaxi, din centrul Ecuadorului, a anunţat Direcţia Generală a Aviaţiei Civile Ecuadoriene (DGAC), conform romaniatv.net.
 
"În urma acestui accident, Eric Guilloud, de naţionalitate elveţiană, unicul ocupant al aparatului, a fost găsit mort", se arată pe contul de Twitter al DGAC.

Un apropiat al pilotului a declarat că avionul s-a izbit de peretele vulcanului Cotopaxi, din Munţii Anzi, după ce a decolat de pe aeroportului din Latacunga, oraş situat la sud de Quito şi care este capitala provinciei Cotopaxi, mai informază romaniatv.net.

Eric Guilloud, în vârstă de 62 de ani, era pilotul unui avion ultrauşor, motorizat, de tip Aerospool WT9 Dynamic. El intenţiona să survoleze 34 de ţări, într-un total de 76.000 km, 384 de ore de zbor şi 106 de aterizări. Înainte de Ecuador, Eric Guilloud a trecut prin Peru, Bolivia, Chile, Argentina şi Brazilia.

Sursă foto: youtube.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.