Plata la stația de taxare de la Fetești-Cernavodă se va face în format electronic. Iată de când

Implementarea sistemului informatic la stația de taxare de la Fetești-Cernavodă pentru colectarea electronică a tarifului de trecere a podurilor dunărene a fost demarată, finalizarea procesului fiind preconizată până la 1 mai, informează, luni, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).

"Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale informează participanții la trafic că au fost demarate lucrările de implementare a sistemului informatic pentru colectarea electronică a tarifului de trecere a podurilor dunărene din stația de taxare de la Fetești — Cernavodă, pe Autostrada A2, București — Constanța. Sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, utilizatorii putând opta pentru achitarea tarifului în afara stației, în avans sau până la ora 24 a zilei următoare", se spune în comunicat.

Utilizatorii vor avea următoarele opțiuni de achitare a tarifului: prin SMS, transmis la un număr scurt, prin achitarea tarifului de trecere prin rețeaua de parteneri autorizați ai CNADNR, prin utilizarea cardului bancar, în urma configurării unui cont într-un portal web și printr-o aplicație pentru mobil puse la dispoziție de Companie.

Faza inițială a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare (ANPR), printr-o serie de camere video poziționate în Agenția de Încasare, atât în punctul de intrare, cât și ieșire,pentru a asigura identificarea și clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum și realizarea marcajelor rutiere, această etapă fiind finalizată.

CNADNR precizează că aceste camere video identifică trecerea, aplicând o marcă temporară și coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, acțiunea va fi marcată drept posibilă contravenție.

"Astăzi, 16.03.2015, au fost efectuate teste operaționale parțiale ale funcționalității viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunărene, în zona AI Fetești de pe Autostrada A2, București — Constanța. Îmi doresc ca, începând din această vară, cât și în viitor, să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul stației de taxare de la Fetești — Cernavodă. Credem că, până la 1 mai, vom reuși implementarea întregului sistem — tehnic, economic, legislativ — necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Fetești — Cernavodă', a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.