PNL vrea să-l pună pe Niculescu candidat la Primăria Mangalia

Liberalii mangalioţi par a fi intrat în criză de timp şi de idei, atunci când vine vorba despre un candidat propriu pentru primărie. După ce liderul de la judeţ, deputatul Gheorghe Dragomir, a lansat un soi de plebiscit local, în urma căruia să fie identificat liberalul care să ia faţa „greilor" Zanfir Iorguş (cel mai probabil, candidatul PDL) şi Mihai Claudiu Tusac, actualul edil PSD, au apărut şi variantele de „lucru". Una dintre acestea este un personaj care se bucură, e adevărat, de oarece notorietate, lipsită însă de o strălucire aducătoare de voturi. Este vorba despre doctorul Ion Niculescu, fostul director al Spitalului Mangalia şi apoi al Spitalului Judeţean Constanţa, de unde a plecat cam pe uşa din dos, prin demisie. Deocamdată, nu este nimic concret, totul rezumându-se la nivelul unor negocieri, mai mult sau mai puţin serioase. Pe de-o parte, PNL vrea să găsescă candidatul mesianic, într-un contex cât se poate de favorabil, cel puţin din spusele deputatului Dragomir, potrivit căruia liberalii reprezintă cea mai importantă forţă politică a Mangaliei. Pe de altă parte, nu se ştie în ce măsură mai este dispus Niculescu să reziste la un mandat public, ţinând cont de faptul că nu prea ţinut la „tăvăleala" pe care a presupus-o statutul de şef al celui mai mare spital din sud-estul României. O altă variantă de lucru este şi mai surprinzătoare: Dumitru Filip, fostul director general al SC Neptun Olimp SA, de pe vremea pesedistului Dan Matei Aghaton. Filip ar fi spus deja „pas", din informaţiile noastre, din aceleaşi considerente de autoconservare: i-a ajuns cât a fost şef de societate mare de stat şi nu mai este dispus să suporte astfel de presiuni. Mai mult, imaginea sa nu este tocmai imaculată, activitatea de director la Neptun Olimp SA aflându-se, la un moment dat, şi în vizorul procurorilor anticorupţie. Deocamdată, acestea sunt singurele nume din afara PNL vehiculate a fi aruncate în lupta pentru Primăria Mangalia. Nu pare a fi suficient, până şi pentru faptul că, dacă ar fi să ne luăm după surse portocalii, ştacheta electorală nu poate coborî mai jos de 20%, cât are acum Tusac, potrivit ultimului sondaj efectuat de PDL; în schimb, trebuie să urce spre 40%, cam acesta fiind scorul cu care este creditat deputatul Zanfir Iorguş.

Sursa: Mangalia.mn


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța anunță Se oprește apa în zona centrală!

18 Jul 2023 3071

E-Distribuție Dobrogea Se întrerupe curentul în Medgidia, Năvodari, Mereni și Aliman. Iată cine este afectat

18 Jul 2023 1089

Report de peste 3 milioane de euro la Joker şi de peste 1 milion de euro la 6/49, la tragerile de duminică

08 Sep 2019 1845

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea ministrului Valer-Daniel Breaz pentru dezinformare

08 Sep 2019 2088

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 12868

ANM Cum va fi vremea în aprilie

31 Mar 2019 2146

Atenţie! Poliţia Locală verifică dacă aţi plătit taxa de parcare prin SMS în zonele special amenajate

21 Oct 2018 6138

Avarie RAJA în municipiul Constanţa. Vezi dacă esti afectat!

21 Oct 2018 2522

Update. Este Ziua Imnului Naţional. Restricţii de circulaţie. Ce se întâmplă la Constanţa (galerie foto + video)

29 Jul 2018 3665

Filmul intitulat “Marea Unire- România, la 100 de ani” va putea fi urmărit pe un ecran gigant în Piaţa Ovidiu

27 Jul 2018 2190

A fost dezastru. Cantități de apă pe metrul pătrat în județul Constanța. Unde a fost, ieri, recordul de precipitații

29 Jul 2017 5410

Cutremur în România în această noapte. Distanța epicentru - principalele orașe din sud-estul României

29 Jul 2017 4677

Accident rutier grav la Cernavodă din cauza unui strănut. Un autoturism a intrat într-un microbuz aflat în stație. Două victime. Șoferul este preot (galerie foto+video)

16 Jul 2017 24086

Cutremur în România în această dimineață. Ieri a fost un lanț de alte patru. Zona seismică Vrancea foarte activă

14 Jul 2017 5183

Cutremur semnificativ în România în această noapte. Ce magnitudine a avut și la ce distanță a fost epicentrul față de orașele județului Constanța

13 Jul 2017 16898