Polițiști condamnați pentru luare de mită și trafic de influență. Ce pedepse au primit aceștia

La data de 03.11.2017, Curtea de Apel București a mențiunut sentința penală pronunțată de Tribunalul Ialomița, dispunând condamnarea definitivă a inculpaților: Catrinescu Nicolae, agent de poliție în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Fetești, la pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția; Bălan Florentina Gina, funcționar public în cadrul unei primării, la pedeapsa de 2 ani și o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice; Chivu Valeriu Sorin, șeful Postului de Poliție Bordușani, la pedeapsa de 2 ani cu executarea pedepsei închisorii, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În ceea ce îl privește pe acesta, instanța a descontopit pedeapsa de 7 ani și o lună, aplicată inculpatului într-o altă cauză penală, instrumentată de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomița, inculpatul având în total de executat 7 ani și 9 luni închisoare.          

Hotărârea este definitivă.
          
Ofițerii S.J.A. Ialomița au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.
         
Potrivit rechizitoriului, s-a reținut că, în anul 2015, agentul de poliție Catrinescu Nicolae a pretins și primit bonuri valorice de carburant de la un conducător auto, suspect în cauză, pentru a-și exercita în mod defectuos atribuțiile de serviciu.
          
Totodată, agentul de poliție Chivu Valeriu Sorin împreună cu inculpata Bălan Florentina Gina și-au traficat influența pe lângă agentul de poliție Catrinescu Nicolae, în  schimbul sumei de 3000 lei, pentru ca acesta să nu sancționeze contravențional o societate de transport al cărei angajat a fost surprins în timp ce conducea un camion care nu deținea, în termenul de valabilitate, verificarea metrologică a aparatului tahograf. Suma de bani a fost remisă ulterior agentului de poliție Catrinescu Nicolae de către o persoană, suspectă în cauză, angajată în cadrul societății de transport.
        
În cursul urmăririi penale a rezultat că agentul de poliție Catrinescu Nicolae a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, administrând în fapt o societate comercială din Municipiul Fetești, iar în acest context o obținut credite bancare, împrumuturi de la persoane fizice, a semnat ordine de plată și documente contabile, fiind împuternicit de administratorul de drept al societății comerciale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bătut în drum spre Poliție Doi polițiști locali din județul Constanța, condamnați definitiv pentru purtare abuzivă!

15 Dec 2023 1411

Polițiști condamnați pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual

08 Nov 2023 845

Doi polițiști locali din Constanța, condamnați! Dosarul, în apel. Motivarea judecătorilor

30 May 2023 1557

Constanța Trei bărbați condamnați definitiv la închisoare cu executare, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

06 May 2023 1149

Trei bărbați au ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Ce fapte i-au adus după gratii

26 Apr 2023 1358

Doi poliţişti au fost condamnaţi la închisoare pentru participare la un jaf de 300.000 de euro. De ce vor face procurorii apel

28 Jan 2022 1289

Sentință definitivă în cazul celor 20 de șoferi din București, Constanța și Tulcea acuzați de dare de mită

27 Dec 2021 5945

Doi polițiști din Constanța, achitați definitiv pentru abuz în serviciu. Motivare

14 Jul 2021 3985

Doi poliţişti au omis să anunţe că au primit 200 de lei de la un şofer. Condamnări cu suspendare

22 Oct 2018 2567

Doi poliţişti din Mangalia, condamnaţi pentru luare de mită. Oamenii legii au contestat pedepsele

22 Jun 2018 2334

Jefuit în timpul percheziţiei, în mijlocul Constanţei „Poliţişti de la Antidrog“, condamnaţi cu executare

11 Apr 2018 2929

Exclusiv Poliţişti condamnaţi cu executare în ultimul dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa

04 Nov 2017 9543

Condamnaţi definitiv pentru tâlhărie, încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă

10 Mar 2017 2262

Foşti poliţişti de frontieră, menţinuţi sub control judiciar

16 Sep 2016 2547

Politişti condamnaţi pentru luare de mită

14 Jul 2016 2185