Polițiștii anului provin din structurile Frontierei

 
Un ofiţer al Poliţiei de Frontieră a fost desemnat, vineri, poliţistul anului 2015, după a refuzat 80.000 de euro mită, în timp ce un agent a primit aceeaşi distincţie, după ce a demascat o grupare de traficanţi de ţigări din care făceau parte inclusiv poliţişti de frontieră basarabeni. Cei doi poliţişti de frontieră au fost premiaţi de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în cadrul ceremoniei organizate vineri, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră, instituție care a împlinit 151 de ani de la înfiinţare.
 
La categoria ofiţeri, premiul a fost acordat comisarului-şef Gheorghe Daniel Nistor, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Povestea începe anul trecut, în luna decembrie, când polițistul a fost sunat de către un bărbat care i-a cerut să-l ajute să aducă în România ţigări din Ucraina şi să îi spună când şi prin ce zonă ar putea să introducă ţigările în ţară. Marfa urma să fie transportată de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, care urma să-i ofere poliţistului câte 5.000 de euro la fiecare transport. Ţigările urmau să fie aduse în România aproape zilnic, timp de o lună, ofiţerul urmând să încaseze aproximativ 80.000 euro. Acesta şi-a informat superiorii, iar contrabandiştii au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni în timpul căreia s-au tras inclusiv mai multe focuri de armă.
 
La categoria agenţi, poliţistul anului a fost ales Neculai Paţa, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Acesta a fost premiat după ce, în noiembrie 2014, a fost contactat de doi cetăţeni basarabeni, care i-au propus să-i ajute să introducă în România, peste râul Prut, mai multe transporturi de ţigări. Agentul a formulat un denunţ, iar pentru destructurarea grupării a fost organizată o acţiune comună de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi Centrul Naţional Anticorupţie din cadrul Procuraturii din Republica Moldova. La începutul lunii mai, agentul a participat la acţiunea de prindere în flagrant a contrabandiştilor şi s-a întâlnit cu unul dintre aceştia.
 
Pentru prinderea suspectului, au fost trase zece focuri de armă, în timp ce pe teritoriul Republicii Moldova au fost organizate percheziţii domiciliare în urma cărora au mai fost reţinute cinci persoane, printre care şi doi poliţişti de frontieră moldoveni.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe comisarul șef Petrică Bacaim, de la Garda de Coastă

07 May 2023 2722

De Ziua Poliţiei Române Ministerul Afacerilor Interne a anunţat Poliţistul Anului! Cine este

25 Mar 2019 4535

Trei polițiști din Constanța au primit premiul „Polițistul anului ediția 2018“. Cine sunt cei care au primit distincția și pentru ce fapte s-au făcut remarcați

23 Mar 2018 3618

Premiile pentru „Polițistul Anului“, acordate cu ocazia Zilei Poliției Române. „Emblema de Onoare“ oferită post-mortem polițistului înjunghiat mortal în Gara Suceava

22 Mar 2018 2287

Polițistul ”Catani de România” - ”În spatele fiecărei persoane condamnate, stă o soție, copii nevinovați, poate părinți bătrâni și bolnavi…”

02 Jul 2016 2730

Polițistul anului la nivelul IGPR. Cine este și de ce a fost desemnat

26 Mar 2016 4409

Editorial Pledoarie. Pe cine văd Poliţistul anului 2015 la Constanţa

01 Mar 2016 2722

Poliţistul incoruptibil al anului 2013 prins cu ţigări de contrabandă

09 Oct 2015 2231