Polițiștii constănțeni, la datorie de Florii

În perioada 5 - 8 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a suplimentat numărul poliţiştilor care vor acţiona cu prioritate pentru menţinerea climatului de siguranţă şi linişte publică, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului şi Parohiei Catolice Constanţa, unde se vor desfăşura manifestări religioase prilejuite de Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile) - pentru credincioşii de cult ortodox şi Sfintele sărbători de Paşti (Învierea Domnului) - pentru credincioşii de cult catolic.


În această perioadă, vor avea loc manifestări religioase, cu o participare numeroasă şi un aflux important de persoane, ce impun adaptarea activităţilor şi misiunilor ce vor fi asigurate de peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.


Zonele adiacente spaţiilor unde vor avea loc manifestări religioase vor fi aglomerate prin prezenţa cetăţenilor precum şi prin numărul mare de autovehicule ce vor fi parcate în imediata apropiere a acestora, fapt ce implică adaptarea corespunzătoare a activităţilor şi măsurilor ce se impun pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică şi prevenirea furturilor de şi din auto.


Pe toată această perioadă poliţiştii constănţeni vor acţiona pentru:
- asigurarea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfăşurare a manifestărilor cu caracter religios;
- asigurarea accesului auto riveranilor în zonele în care a fost blocată (deviată) circulaţia rutieră;
- identificarea şi semnalarea urgentă a eventualelor surse de risc la adresa securităţii participanţilor la manifestările religioase;
- identificarea persoanelor, care prin modul de manifestare, pot aduce atingere climatului de siguranţă publică în zonele în care acţionează.

Se va urmări cu precădere:

- menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în judeţul Constanţa;
- prevenirea manifestărilor violente sau a actelor de vandalism în locurile publice unde vor fi organizate manifestări religioase;
- prezenţa activă a poliţiştilor pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice;
- prevenirea tulburării ordinii şi liniştii publice, descurajarea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau alte fapte antisociale, care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora;
- organizarea şi intensificarea acţiunilor de patrulare în staţiile mijloacelor de transport în comun, pentru combaterea faptelor cu violenţă, tâlhăriilor, furturilor din bagaje şi buzunare.


Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă constănţenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie face următoarele recomandări cetăţenilor :

- să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă autovehicule;
- să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;


- să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;
- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie, sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112;
- să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1283

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 638

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 741

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 4975

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1830

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6046

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 637

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 532

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 534

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 240

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 250

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2891

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 334

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5211

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 28 A

25 Mar 2024 287