Polițiștii în acțiune! Campanie națională de prevenire a faptelor antisociale în școli, la Constanța

În această săptămână, polițiștii constănțeni acționează cu forțe suplimentare, față de efectivele curente, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale comise în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanața, cu Agenția Națională Antidrog Constanța, A.N.I.T.P. și alți parteneri din cadrul proiectelor și campaniilor specifice de la nivel local.

Activitățile se derulează la nivel național ca urmare a campaniei I.G.P.R. de prevenire a faptelor antisociale în școlile din România și are rolul de a intensifica acțiunile de prevenire a criminalităţii în rândul minorilor, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea eficientă a fenomenului criminogen înregistrat în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

În cadrul campaniei acţionează poliţiştii Serviciilor Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii Secțiilor Rurale, putând fi angrenate şi alte structuri, precum şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai poliţiei locale conform protocoalelor de colaborare.
 
Scop campaniei îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă al elevilor atât în incinta, cât şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
 
Astfel, în această săptămână sunt intensificate activităţile de prevenire a violenţei prin prezentarea de către poliţişti a unor teme din domeniul delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor; se asigură vizibilitatea polițiștilor în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, la intrarea şi ieşirea elevilor de la ore, precum şi pe timpul desfăşurării cursurilor; identificarea elevilor cu un comportament antisocial şi consilierea acestora împreună cu cadrele didactice şi psihologii din școli; verificarea agenţilor economici din zona unităţilor de învăţământ şi dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse interzise elevilor, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 128/1994 pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor; depistarea elevilor care absentează nemotivat de la cursuri, informarea unităţilor şcolare din care aceştia fac parte şi dispunerea unor măsuri de consiliere; identificarea persoanelor care nu îşi justifică prezenţa în incinta unităţilor de învăţământ sau în zona adiacentă acestora şi luarea măsurilor legale; sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă normele rutiere din zona unităţilor de învăţământ (traversarea neregulamentară, neacordarea priorităţi pietonilor angajaţi în traversare, opriri şi staţionări neregulamentare).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGPL Constanța derulează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la importanța normelor de conviețuire socială și a dreptului de a păstra un mediu curat (FOTO)

19 Sep 2023 736

Polițiștii din Constanța informează cetățenii despre prevenirea furturilor! Care sunt recomandările lor?

27 Jul 2023 987

Campania „Și tu poți deveni polițist!” continuă! Peste 100 de elevi ai liceelor din orașul Hârșova au aflat oportunitățile și provocările profesiei de polițist

10 May 2023 872

Constanța Forțele de ordine, la datorie de Crăciun! Peste 230 de poliţişti acționează pentru siguranța publică

24 Dec 2021 1648

Sărbători de iarnă în siguranță la Constanța. Acțiuni derulate de polițiști (GALERIE FOTO)

14 Dec 2021 1383

Atenție la înșelăciunile prin metoda „Accidentul“. Ce sfaturi au primit vârstnicii din Constanța de la polițiști și jandarmi

11 Nov 2021 1252

"Mami, știi unde sunt?" Campanie de prevenire a disparițiilor de minori de pe litoralul românesc (galerie foto+video)

12 Aug 2020 2329

Campania „Sărbători în siguranță”. Ce scop are. Ce recomandă polițiștii constănțeni

20 Dec 2019 1535

I.P.J. Constanța Continuă activitățile de prevenire din cadrul Campaniei Internaționale „Spune NU violenței domestice“

26 Nov 2019 1505

„Sărbători în siguranță” Campanie de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului, desfășurată de polițiștii constănțeni

25 Nov 2019 1230

Polițiștii și jandarmii îi atenționează pe turiștii din Vama Veche. Care e motivul (video)

03 Jun 2017 4316

Campania „Fii responsabil!“ ne învaţă care este regimul legal al armelor

25 Jul 2014 1943