Portul Constanţa, numărul 1 la turismul de croazieră în Marea Neagră

La Seatrade Cruise Convention, desfăşurată în aceste zile la Miami au fost făcute publice cele mai noi statistici înregistrate în turismul de croazieră mondial, Portul Constanţa fiind evidenţiat ca destinaţia numărul 1 din Marea Neagră.
 
Atât din punct de vedere al numărului de pasageri, cât şi al numărului de nave sosite, Portul Constanţa s-a clasat pe locul 1 în rândul porturilor din Marea Neagră, înaintea porturilor Soci (Federaţia Rusă) şi Trabzon (Turcia).
 
Conform statisticilor publicate de Seatrade Cruise Convention, Portul Constanţa a fost tranzitat de 64.861 pasageri, faţă de 54.226 pasageri în 2013. În anul 2010, numărul pasagerilor sosiţi la terminalul de pasageri al Portului Constanţa era de 21.286.
 
În 2014, în Portul Constanţa au fost înregistrate 92 de escale ale navelor de pasageri, cu 33% mai multe decât în anul anterior.
Pentru anul 2015, în Portul Constanţa au fost deja anunţate 81 de escale, lista navelor de pasageri fiind în continuă actualizare.
 
Prima navă din sezonul 2015,  „River Aria”, va sosi la Constanţa pe 24 martie, aceeaşi navă fluvială urmând să încheie sezonul pe 8 noiembrie. Prima navă maritimă va fi „Prinsendam”,  anunţată pentru 21 aprilie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.