Poveste de dragoste cu peisaje fabuloase, ciorbă de pește și limanul splendorii. Imagini cum nu ați mai văzut niciodată! (galerie foto+video)

E vară. Cei mai mulţi se gândesc la vacanţă, la puţină relaxare. Unde te refugiezi? La munte? La mare? Sau in Delta Dunării? Doi oameni iubitori de pace, peisaje spectaculoase, floră, faună, dar şi acea frumuseţe vulnerabilă s-au refugiat în brațele Deltei Dunării. Unul, din fericire, ne este coleg. De ce este asta important? Pentru că ne-a dus cu ajutorul imaginilor în sânul Deltei Dunării, limanul splendorii și al liniștii depline. A împărtășit cu noi bucuria clipelor pe care el le-a petrecut acolo.
 
Vreți să vedeți cele mai frumoase imagini pe care le-ați admirat în ultima vreme? Vreți să fiți ispitiți de Deltă ca de o cadână feciorelnică? Intrați în galeria foto, trageți aer în piept, admirați fotografiile și apoi lăsați-vă purtați de imaginile filmulețului care vă invită senzual și hulpav în Deltă. Nu veți regreta nicio secundă!
 
Doar pe ”bulevardele” Dunării puteți admira frumusețea ireală a acestei zone, puteți admira pădurile de papură și puteți respira aer curat.
 
La bordul unei ambarcaţiuni rapide, puteți admira frumuseţea peisajului, a canalelor singuratice şi a păsărilor din Deltă, declarându-vă impresionați de stolurile de egrete, cormorani, berze, şoimi, pelicani. Când faceți un popas, savurați friptura de peşte şi vinul alb local, dar şi frumuseţea tristă a clădirilor cu faţade degradate de pe esplanada oraşului.
Pelicanii somnoroşi îşi întind aripile alene. Mii de musculiţe mişună printre sălciile bătrâne, cu crengile aplecate, de parcă ar vrea să se închine.
 
Aici timpul și spațiul parcă au alte reguli, iar distanțele dintre canalele Dunării se măsoară în fâlfâit de aripi și săruturi cu buzele arse de vânt. Sub lumina roșie a răsăritului, spălați de temeri, de revărsarea de frumusețe, cei doi temerari au povestit despre Delta cea aflată sub stăpânirea pescarilor, despre tinerețe, iubire și planuri de viitor….
 
Delta Dunării este cea mai mare zonă umedă din Europa şi cel mai important loc din România din punct de vedere al biodiversităţii. Delta a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991 fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Situl Delta Dunării (începând din 21 mai 1991) este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 587

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 394

Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Pelicanii creți, deja la clocit pe Insula Ceaplace! (VIDEO)

12 Mar 2024 518

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 462

Operațiune de salvare în Delta Dunării Doi adulți și un copil, surprinși de un incendiu de vegetație uscată

10 Mar 2024 663

Noi resurse valorificabile în perimetrul Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”

07 Mar 2024 366

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 402

ARBDD Cuiburi artificiale pentru dumbrăvence în Rezervația Biosferei Delta Dunării (FOTO)

28 Feb 2024 534

Întâlnire și discuții la ARBDD pe tema gestionării șacalului auriu în Delta Dunării

24 Feb 2024 515

Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea găzduiește expoziția „Pești marini și oceanici”

22 Feb 2024 695

Pompierii din Tulcea, prietenii copiilor din Deltă. Vizită educativă la Școala din Letea (FOTO)

20 Feb 2024 412

Prognoza INHGA pentru debitele Dunării în perioada 17 - 24 februarie

18 Feb 2024 534

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 644

Fondul de Garantare a Creditului Rural cere insolvența Grupului de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă

11 Feb 2024 644

Licitații Tulcea Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării cumpără combustibil pentru energie și încălzire. Detalii despre firma câștigătoare (DOCUMENT)

06 Feb 2024 706