​Povestea inedită a unui polițist (galerie foto)

 
Polițistul Aurelian Bădulescu a reușit să combine arta de a prinde un infractor cu ajutorul sculpturii în lut. Asta îl face un artist criminalist. Astfel, în mâinile lui, lutul capătă chipul unui copil pierdut, al unui răufăcător sau a unei persoane decedate fără identitate.
 
Pasiunea poliţistului Aurel Bădulescu, originar din Deduleşti, judeţul Argeş, de a modela fizionomii, a început de copil, modelând plastilina, şi a ajuns azi, dincolo de un talent, o meserie.
 
Aurelian Bădulescu a intrat în echipa Institutului Naţional de Criminalistica în 2011. Bărbatul este absolvent al Academiei de Poliţie, a studiat şi Şcoala Populară de Artă din Râmnicu Vâlcea, a lucrat, timp de 13 ani,  în mai multe domenii ale Poliţiei Române, (judiciar, economic), dar în Laboratorul de Antropologie şi Reconstrucţie Facială din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a pus în aplicare talentul cu care a fost înnăscut în reconstrucţie facială, portretul robot în lut şi îmbătrânirea facial, potrivit politiaromana.ro.
 
Poliţistul a participat la cursurile ţinute de Lois Gibson, în cadrul unui proiect iniţiat şi manageriat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, unde portretistul criminalist care a intrat în Cartea Recordurilor.
 
Aurelian Bădulescu reușește să realizeze reconstrucţii faciale după cranii, precum şi reconstrucţii faciale de persoane adulte, pornind de la fotografii din copilărie, mai exact îmbătrânirea facială a copiilor dispăruţi.
 
Bărbatul a urmat şi un masterat european în criminalistică, cu tema „Reconstrucţia facială – metodă de identificare a cadavrelor cu identitate necunoscută”, studii care îl ajută în munca de zi cu zi de la Institutul de Criminalistică.
 
Astfel, un success a fost soluționarea pe baza portretului robot realizat din lut a unui caz în care un bărbatului de 60 de ani, dat dispărut de către o rudă şi găsit spânzurat într-o pădure, din judeţul Gorj, pe malul Jiului, în 2012. Craniul bărbatului a fost adus la Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul I.G.P.R., unde, în baza unor succinte informaţii (vârsta de 60 de ani), Aurelian Bădulescu a realizat, din lut, portretul robot, a refăcut fizionomia feţei, reuşind reconstrucţia chipului în proporţie de peste 80%.  În urma analizelor genetice, pe baza ADN-ului mamei bărbatului, s-a concluzionat că cel găsit în pădure este una şi aceeaşi persoană cu cel semnalat dispărut, potrivit aceleiași surse.
 
În mai puţin 30 de minute, artistul criminalist poate realiza, în baza unei descrieri, un chip în lut.
 

„Mă transpun în energia omului a cărui portret îl realizez. Iar Dumnezeu creează prin mâinile mele.”, potrivit lui Aurelian Bădulesc. 


Sursa foto: politiaromana.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea. Polițist lovit cu piciorul în cap. Judecătorii au dictat aproape 7 ani de închisoare

14 Apr 2024 515

Justiție Constanța Patru ani de închisoare cu executare pentru un fost poliţist din Tulcea!

11 Apr 2024 1723

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa despre femeia suspectată că a agresat un polițist la Medgidia

05 Apr 2024 498

Curtea de Apel a decis daune morale de mii de euro pentru un polițist din Constanța (MINUTA)

03 Apr 2024 598

Caz incredibil la Constanța! Un fals polițist făcea controale pe litoral și cerea bani pentru a nu da amenzi

03 Apr 2024 759

Surse Polițist cercetat de DIICOT Constanța, plasat sub control judiciar! (MINUTĂ)

02 Apr 2024 931

Accident în zona sensului giratoriu de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța Polițistă de la Imigrări Galați, rănită după ce motocicleta pe care se afla s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2024 3754

Acțiune a polițiștilor în două școli din municipiul Constanța

30 Mar 2024 599

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 633

Un polițist din Constanța a refuzat mită 500 de euro! Prima condamnare

21 Mar 2024 714

Promovare a profesiei de polițist Zeci de tineri interesați au participat la evenimentul de la Constanța (FOTO)

16 Mar 2024 691

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 724

Constanța Final de proces în cazul polițistului acuzat că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

09 Mar 2024 732

„Alertă“ DNA! Bărbat încătușat pentru dare de mită, ultraj și amenințare. Oficial de la Anticorupție

07 Mar 2024 737

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 782