Președintele Klaus Iohannis la ședința CSM „În România, Justiţia este independentă, trebuie să rămână aşa“

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat vineri mulţumit de activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în ceea ce priveşte garantarea independenţei Justiţiei. Totodată, Șeful Statului a precizat că în 2017 a apărut "aşa un entuziasm" de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie, informează Agerpres.ro. 
 

"În România, Justiţia este independentă, trebuie să rămână aşa. Eu, preşedintele României, o să fac orice îmi stă în puterea constituţională să vă ajut să garantaţi independenţa Justiţiei. În acest deziderat veţi avea în mine un partener şi un susţinător constant pe care vă puteţi baza. Dumneavoastră, CSM, conform Constituţiei, garantaţi independenţa Justiţiei în România. Această sintagmă 'garantare' (...) este o sintagmă foarte puternică, câteodată mai puternică decât CSM, dar trebuie să spun un lucru clar şi vreau să-l luaţi ca atare: eu sunt foarte mulţumit de cum a ştiut CSM să acţioneze şi să se implice pentru a garanta independenţa Justiţiei în România", a spus Iohannis, la şedinţa CSM.

 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în şedinţa CSM, că în 2017 a apărut "aşa un entuziasm" de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie, el afirmând că acest lucru nu este de mirare, având în vedere că sunt persoane condamnate, judecate sau urmărite penal chiar în conducerea statului.
 

"Foarte multe discuţii s-au purtat în cursul anului 2017 despre ce fac judecătorii, mai mult poate s-a discutat despre ce fac procurorii. În general, a apărut aşa un entuziasm de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie. Acum având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal, chiar în conducerea statului, nu-i de mirare", a precizat Iohannis.

 
El a reamintit că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului.
 

"Eu am afirmat în repetate rânduri şi o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului exact din acest motiv. Pentru că, dintr-un interes personal, evident, ei vor fi tot timpul tentaţi să pună sub semnul întrebării sistemul de justiţie, Justiţia, judecătorii, procurorii, dăunând astfel grav statului, încrederii cetăţeanului în stat şi încrederii cetăţeanului în Justiţie", a spus şeful statului.

Sursa: Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis „România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare permanentă a NATO“

29 Mar 2024 317

Klaus Iohannis despre candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO - „Nu este niciun secret că am discuții bilaterale cu aliați“

21 Mar 2024 393

Klaus Iohannis „România are toate premisele pentru a deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare, prin dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă“

21 Mar 2024 429

Președintele Iohannis a promulgat Legea „2 Mai“ – Traficul de droguri de mare risc, pedepsit cu închisoare cu executare

21 Mar 2024 506

CCR permite posesorilor de permis categoria B să conducă scutere

20 Mar 2024 417

Decretul semnat de Klaus Iohannis Anul 2025 va fi „Anul Centenar al Patriarhiei Române”

19 Mar 2024 425

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 1755

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 453

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 687

Președintele Klaus Iohannis „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO“ (VIDEO)

12 Mar 2024 739

Klaus Iohannis - „„Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de Președinte“ (VIDEO)

12 Mar 2024 402

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

12 Mar 2024 393

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 428

Modificarea Legii Concurenței, reexaminată la cererea președintelui Iohannis

11 Mar 2024 836

Legea care interzice vânzarea de energizante către minori, promulgată

11 Mar 2024 540